Tragedia Colectiv/Numărul morților a ajuns la 54. Încă un deces, la Bagdasar Arseni

Tragedia Colectiv/Numărul morților a ajuns la 54. Încă un deces, la Bagdasar Arseni

Încă un rănit grav în urma incendiului din Colectiv a murit. Este vorba despre o persoană de la Spitalul Bagdasar Arseni. Era în stare critică, medicii nu au mai putut să îl salveze. La Spitalul Bagdasar Arseni mai sunt internaţi încă doi pacienţi în stare critică. 

Ministerul Sanatatii: 67 de raniti in incendiul de la Colectiv sunt internati in continuare in spitale din Bucuresti. 15 sunt in stare critica si grava 

67 de persoane ranite in incendiul de la clubul Colectiv sunt internate in continuare in spitalele bucurestene, 15 dintre acestea fiind in stare critica si grava, a anuntat joi Ministerul Sanatatii, potrivit Agerpres. La Spitalul de Arsi mai sunt internati 14 raniti, la Spitalul Bagdasar Arseni - 13, la Spitalul Grigore Alexandrescu - 6, la Spitalul Sfantul Ioan - 4, la Spitalul Elias - 6 raniti, la Spitalul Militar Central - 6, la Spitalul Sfantul Pantelimon - 2, la Spitalul de Urgenta din Bucuresti - 3, la Spitalul Universitar - 8 pacienti, la Spitalul Dimitrie Gerota - 2, la Spitalul Agrippa Ionescu - 2, iar la Spitalul C.C. Iliescu - unul. Peste 20 de persoane au fost externate, precizeaza Ministerul Sanatatii.

De asemenea, 37 de persoane ranite in Colectiv au fost transferate in unitati sanitare din strainatate: Austria - doua persoane in stare stabila, Belgia - opt persoane in stare stabila (toate fiind programate in aceasta saptamana la interventii chirurgicale).

"Au aparut primele semne de evolutie medicala pozitiva in situatia tuturor pacientilor internati in unitatile sanitare din Belgia. Doi psihiatri romani acorda asistenta de specialitate pacientilor, dar si membrilor familiilor, in functie de necesitate. Ambii psihiatri colaboreaza indeaproape si cu preotul ortodox care este zilnic alaturi de pacienti", au anuntat reprezentantii Ministerului Sanatatii.

De asemenea, in Olanda au fost transferate 8 persoane, din care doua au murit, iar sase sunt in continuare in stare stabila, in Franta a fost un transfer, insa pacientul a decedat, in Germania au fost transferate 5 persoane, dintre acestea 3 au plecat pe cont propriu.

In Marea Britanie au fost transferate 9 persoane dintre care trei au murit, iar alte sase sunt in stare stabila, in Norvegia se afla un ranit in stare stabila, iar in Israel au fost transferate 3 persoane (una a murit, o persoana este in stare instabila transferata in ATI, iar o a treia este in stare stabila).

              ------------------------

Încă două persoane rănite, un bărbat și o femeie, internați la Spitalul Floreasca, au decedat în cursul nopții. Acestea aveau arsuri pe 60% din suprafata corpului, fiind insa si intoxicate cu monoxid de carbon si acid cianhidric. In spitalele din Bucuresti au ramas 16 persoane in stare critica. Numărul morților în tragedia din clubul Colectiv a ajuns la 53.

Miercuri seara si-a pierdut viata si basistul trupei Goodbye to Gravity, Alex Pascu, ranit in incendiu. Acesta a decedat chiar in ziua in care a fost transferat intr-o clinica medicala din Franta. Trupa Goodbye to Gravity supravietuieste doar prin solistul Andrei Galut, care se afla in stare stabila intr-un spital din orasul olandez Beverwijk.

Alex Pascu fusese transferat, miercuri, de la Spitalul Floreasca din Capitala la o unitate sanitara din Franta. Purtatorul de cuvant al Spitalul Floreasca, dr. Bogdan Oprita, a spus ca aeronava cu care este transportat Alex Pascu a plecat, miercuri dupa-amiaza, spre Franta.

El a murit insa pe aeroport, la Paris, unde aeronava a aterizat, miercuri, inainte de ora 19.30.

In urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au decedat 26 de persoane, iar in aceeasi seara a decedat la Spitalul Universitar o alta persoana. In cele 13 zile scurse de la tragedie, au decedat alte 25 de persoane, numarul victimelor ajungand, miercuri seara, la 51.

Alte aproximativ 150 de persoane au fost ranite si internate in spitale din Capitala. Dintre acestea, 36 au fost transportate spre unitati sanitare din strainatate, insa opt au decedat, trei in Marea Britanie, unul in Israel, doi in Olanda, unul pe aeroportul din Franta si unul in drum spre Elvetia.

Dintre cei 36 de raniti, doi au fost transportati marti seara, la o unitate sanitara din Germania, respectiv Loredana Darescu (29 de ani), care era internata la Spitalul de Arsi din Capitala, si Ioana Panculescu (36 de ani), de la Spitalul "Bagdasar-Arseni".

Stire in curs de actualizare


Citește și:

populare
astăzi

1 Cel mai negru scenariu pentru România...

2 Un caz „special”...

3 Dezvăluirea lui Băsescu despre proprietarul Bazei Mihail Kogălniceanu...

4 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

5 Avertismentul care dă fiori al fostului consilier prezidențial Iulian Fota despre garanțiile de securitate ale NATO