Traian Berbeceanu, după proces: Este o sentință normală; doresc să mă întorc la echipa mea

Fostul șef al Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Alba, comisarul șef de poliție Traian Berbeceanu, a declarat joi, după achitarea sa în procesul intentat de DIICOT Alba, că sentința Înaltei Curți de Casație și Justiție este una "normală și firească".

* Fostul comisar-șef de poliție Traian Berbeceanu, achitat

El a menționat că a avut parte de un proces corect și că cei doi ani în care s-a judecat au fost "lungi și grei".

"Este o sentință care mi se pare normală și firească. O așteptam și mulțumesc lui Dumnezeu că s-a făcut dreptate", a spus, pentru AGERPRES, polițistul.

Comisarul șef de poliție a adăugat că dorește să revină alături de colegii săi de la BCCO Alba.

"Singurul meu obiectiv adevărat este să mă întorc la echipa mea și la locul meu de muncă", a precizat Berbeceanu.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au dispus joi achitarea lui Traian Berbeceanu, fost comisar-șef al BCCO Alba Iulia, în dosarul în care este acuzat de mai multe infracțiuni, printre care spălare de bani, luare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, sprijinire a unui grup infracțional organizat și complicitate la delapidare.

Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În schimb, Ioan Mureșan (fost procuror șef al DIICOT Alba) și Nicolaie Ioan Cean (fost procuror în aceeași structură) au fost condamnați la 7 ani, respectiv 2 ani de închisoare cu executare. Aceștia sunt acuzați că au săvârșit mai multe nereguli în anchetarea polițistului Traian Berbeceanu. De asemenea, Alin Mirel Muntean, fost ofițer de poliție judiciară în cadrul BCCO Alba, a fost condamnat la 4 ani închisoare cu executare.

Instanța a mai dispus ca Ioan Mureșan, Alin Mirel Muntean și Nicolaie Ioan Cean să plătească 97.632 lei cu titlu de daune materiale reprezentând diferențe salariale și 100.000 euro cu titlu de daune morale, în solidar, către Traian Berbeceanu, la care se adaugă 37.206 lei reprezentând cheltuieli judiciare în timpul procesului și 15.759 lei reprezentând cheltuieli judiciare la urmărirea penală.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta