Tribunalul Bucureşti îi anulează diploma de doctor în Finanțe lui Darius Vâlcov pentru plagiat. Decizia poate fi atacată cu recurs

Tribunalul Bucureşti îi anulează diploma de doctor în Finanțe lui Darius Vâlcov pentru plagiat. Decizia poate fi atacată cu recurs

Tribunalul București a admis, miercuri, cererea Academiei de Studii Economice București și a anulat diploma de doctor în Finanțe a lui Darius Vâlcov. Decizia poate fi atacată cu recurs, potrivit minutei instanței.

PressOne relata în luna februarie 2019 că Darius Vâlcov, consilier de stat în aparatul de lucru al premierului Viorica Dăncilă, a plagiat mai mult de jumătate din teza de doctorat pe care a susţinut-o în 2008 la Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori (FFABBV) din cadrul Academiei de Ştiinţe Economice din Bucureşti. Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a respins acuzaţiile, afirmând că este vorba despre o acţiune de decredibilizare a sa la a cărei origine ar fi ” o parte din cei 19.000 de angajaţi ai SRI ” inclusiv „acoperiţii”.

În 28 februarie 2019, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) anunţa că a admis sesizarea referitoare la teza de doctorat a consilierului de stat Darius Vâlcov şi că urmează să o analizeze, după cum a relatat pe larg G4Media.ro  aici .

Minuta instanței

„Solutia pe scurt: Admite cererea. Dispune anularea diplomei de doctor seria F nr.0003384 eliberata sub nr.448/19.10.20210. Cu recurs in 15 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucuresti- Sectia a-II-a Contencios Administrativ si Fiscal. Pronunţată azi, 20.01.2021, prin punerea soluției la dispozitia părților de către grefa instanței.” 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa