Trump crede că relațiile cu Rusia vor evolua bine și solicită Chinei să rezolve problema provocărilor nord-coreene

Trump crede că relațiile cu Rusia vor evolua bine și solicită Chinei să rezolve problema provocărilor nord-coreene

Președintele american, Donald Trump, s-a declarat joi pe Twitter convins că problemele în relațiile dintre SUA și Rusia se vor rezolva și că Beijingul va ști cum să trateze 'corespunzător' cu Coreea de Nord chestiunea provocărilor militare ale regimului de la Phenian, avertizând că în caz contrar SUA și aliații lor se vor ocupa de acest lucru, relatează agențiile internaționale de presă.

'Lucrurile vor evolua bine între SUA și Rusia. La momentul oportun toată lumea va reveni la sentimente mai bune și va fi o pace durabilă', a scris Trump într-o postare pe rețeaua de socializare.

Președintele american a pledat și miercuri pentru o bună înțelegere între SUA și Rusia, în pofida atmosferei glaciale de la întrevederea pe care secretarul său de stat, Rex Tillerson, a avut-o la Moscova cu ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, în contextul recentului raid american cu rachete asupra bazei aeriene siriene de unde Washingtonul crede că regimul de la Damasc a lansat atacul chimic din 4 aprilie.

Trump s-a referit în acest mesaj și la problema amenințărilor militare ale Coreii de Nord, exprimându-și speranța că aliata acesteia, China, se va implica pentru soluționarea acestor probleme. 'Sunt foarte încrezător că R.P.Chineză va trata corespunzător cu Coreea de Nord. Dacă (chinezii, n.r.) sunt incapabili să o facă, SUA împreună cu aliații lor o vor face', a indicat liderul de la Casa Albă.

Președintele american a insistat și în întrevederile cu omologul său chinez, Xi Jinping, desfășurate săptămâna trecută în Florida, ca Beijingul să-și folosească influența pentru a convinge Phenianul să renunțe la provocările militare.

Noul său apel față de China survine în contextul amplificării tensiunilor în zona Peninsulei Coreene, unde SUA au trimis o flotilă militară ca răspuns la noile teste cu rachete efectuate de armata nord-coreeană. Trump a amenințat cu un atac preventiv regimul de la Phenian dacă acesta își continuă programul nuclear.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

2 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Așa arată sfidarea României...

5 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!