Trump: Israelul şi Sudanul îşi vor normaliza relaţiile; cele două ţări au făcut ''pace''

Trump: Israelul şi Sudanul îşi vor normaliza relaţiile; cele două ţări au făcut ''pace''

Donald Trump a anunţat vineri că Israelul şi Sudanul îşi vor normaliza relaţiile diplomatice, dând asigurări că cele două ţări au făcut ''pace'', relatează AFP.

Jurnaliştii au asistat la o convorbire telefonică în Biroul Oval între Donald Trump şi liderii israelian şi sudanez. Au făcut ''pace'', a declarat preşedintele SUA.

"Preşedintele a anunţat că Sudanul şi Israelul au fost de acord să-şi normalizeze relaţiile, o nouă etapă majoră către pace în Orientul Mijlociu", a postat pe Twitter un purtător de cuvânt al executivului american, Judd Deere.

Preşedintele american a dat asigurări că ''numeroase, numeroase alte'' acorduri sunt în pregătire. Anunţul de vineri survine după recenta normalizare a relaţiilor de către Israel cu Emiratele Arabe Unite şi Bahrein.

"Extindem atât de repede cercul păcii datorită conducerii dumneavoastră", a declarat, la rândul său, premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Chiar înainte, executivul SUA anunţase intenţia lui Donald Trump de a scoate Sudanul de pe lista statelor care susţin terorismul.

Premierul sudanez Abdallah Hamdok i-a mulţumit preşedintelui Donald Trump în timpul cadrul convorbirii telefonice, salutând impactul major pe care această măsură îl va avea asupra economiei sudaneze.

Trecerea Sudanului pe lista statelor care susţin terorismul a rezultat din comportamentul precedentului regim de la Khartoum, care a fost răsturnat printr-o lovitură de stat după ample proteste, în 2019. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tun de 400 de milioane de euro! / Cui au dat liberalii licențele pentru nămolul de la Techirghiol și sarea de la…

2 „Femeile care vor să facă sex să poarte la job un cerculeț verde pe rever” / Controversă provocată de George Bu…

3 Alcov politic / În sfârșit, tractoristul Stănescu a primit verde de la Cotroceni să depună moțiunea de cenzură

4 Scandal la Zona liberă Curtici-Arad! „Marmota” s-a dedulcit la „ciocolată”?

5 Așa o fi?