Trump spune că a fost ''surprins'' de imaginile cu Trudeau cu faţa vopsită în negru

Trump spune că a fost ''surprins'' de imaginile cu Trudeau cu faţa vopsită în negru

Preşedintele american Donald Trump s-a declarat "surprins" vineri de imaginile cu Justin Trudeau în tinereţe cu faţa vopsită în negru, care l-au pus pe premierul canadian într-o situaţie stânjenitoare şi l-au făcut să îşi ceară scuze în plină campanie electorală, relatează AFP.

"Sunt surprins", a declarat Trump presei la Casa Albă. "Am fost încă şi mai surprins că l-am văzut de mai multe ori", a adăugat preşedintele american.

După ce miercuri seară a apărut o primă imagine cu 'blackface' ('faţă neagră'), practică deseori considerată rasistă, alte imagini cu Trudeau cu faţa acoperită de un strat de machiaj negru, la petreceri private când era mai tânăr, au ieşit la suprafaţă.

Trump este cu regularitate acuzat de rasism, însă el se apără şi dă asigurări că nu are niciun 'strop' de rasism în el.

Premierul canadian şi-a cerut din nou scuze joi. "Recunosc că este un lucru total inacceptabil", a spus el.

"Ceea ce am făcut a rănit oameni care nu ar trebui să se confrunte cu intoleranţa şi discriminarea din cauza identităţii lor", a precizat Trudeau, a cărui campanie este în acest moment umbrită de această nouă polemică, izbucnită cu o lună înainte de alegerile legislative.

Mai multe celebrităţi au fost criticate în ultimii ani pentru că au afişat o 'faţă neagră', practică ce datează din timpul aşa-numitelor 'minstrel shows' americane apărute în prima parte a secolului al 19-lea, spectacole în care albii îşi vopseau faţa în negru pentru a interpreta persoane de culoare şi pentru a le ridiculiza.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

4 Mădălina Ghenea și punct

5 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?