Tudorache: Deficitul de personal din MAI, uriaș; este necesară redimensionarea școlilor de subofițeri și ofițeri

Tudorache: Deficitul de personal din MAI, uriaș; este necesară redimensionarea școlilor de subofițeri și ofițeri

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a declarat joi, în cadrul unei discuții online, că deficitul de personal al ministerului din ultimul an a fost uriaș și că este necesară o redimensionare a școlilor de ofițeri și subofițeri.

"E o perioadă excepțională (...) Ce s-a întâmplat de anul trecut încoace când s-au reînceput angajările în sistem este o perioadă excepțională. Deficitul de personal în Ministerul de Interne era uriaș. Peste 10 mii, până la 13 mii. Acest deficit, pur și simplu, nu poate fi acoperit doar cu absolvenții care sunt în școlile de subofițeri sau în școlile de ofițeri. Bineînțeles că ar fi cel mai bine pentru minister, pentru absolvenți, pentru toată lumea dacă am reuși cu cei care absolvă aceste școli să acoperim acest deficit, dar nu putem (...). În strategia de resurse umane, un element cheie (...) este tocmai redenumirea și redimensionarea școlilor de subofițeri și ofițeri", a explicat Dragoș Tudorache.

Așa cum sunt dimensionate acum aceste școli, a adăugat ministrul, ele nu pot produce suficient de repede numărul de absolvenți de care sistemul are nevoie.

Ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, a răspuns întrebărilor cetățenilor în cadrul programului "De vorbă cu Ministrul tău", o inițiativă a Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Ce ar fi vorbit Udrea și Băsescu după condamnare

2 Bă, ești nebun? / Sejur de şapte zile în Mamaia, de trei ori mai scump faţă de unul la Miami

3 Demenții printre noi / O fetiţă de 13 ani din Timişoara, silită să facă sex de filme porno cu ambii părinți ani …

4 Așa o fi?

5 Bianca Drăgușanu, mesaje și gesturi vulgare