Tulcea: 12 persoane care au obţinut un milion de dolari din proxenetism, arestate preventiv în urma unor percheziţii

Tulcea: 12 persoane care au obţinut un milion de dolari din proxenetism, arestate preventiv în urma unor percheziţii

Un număr de 12 persoane au fost arestate preventiv pentru constituirea unor grupuri infracţionale organizate şi pentru proxenetism, obţinând din aceste activităţi ilegale aproximativ un milion de dolari, în urma a zece percheziţii domiciliare efectuate în oraşul Măcin, a informat miercuri Poliţia Română.

Descinderile au fost făcute în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea a trei grupuri organizate de proxeneţi.

"La data de 19 aprilie a.c., poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa şi ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Tulcea, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, în oraşul Măcin, judeţul Tulcea, în cadrul unei acţiuni ce vizează destructurarea a 3 grupuri infracţionale organizate, specializate în comiterea infracţiunilor de proxenetism", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Potrivit sursei citate, din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 - 2021, 18 persoane ar fi constituit trei grupuri organizate, în scopul comiterii infracţiunii de proxenetism, determinând tinere să practice prostituţia în străinătate. Din aceste activităţi suspecţii au obţinut aproximativ 1.000.000 de dolari, bani cu care ar fi construit mai multe case în oraşul Măcin şi ar fi achiziţionat automobile şi alte bunuri.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost identificate şi indisponibilizate cinci autoturisme, 25.000 de euro, telefoane mobile, precum şi documente.

"La data de 19 aprilie a.c. s-a dispus reţinerea a 12 persoane, iar în cursul zilei de ieri, Tribunalul Tulcea a dispus luarea măsurii arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile faţă de acestea", a informat IGPR.

Suportul tehnic de specialitate a fost asigurat de Brigada Operaţiuni Speciale Constanţa, Serviciul Operaţiuni Speciale Tulcea, Unitatea Teritorială de Analiza Informaţiilor Constanţa şi Biroul de Analiza Informaţiilor Tulcea. La acţiune au participat şi lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Constanţa, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Tulcea şi Serviciul pentru Acţiuni Speciale Tulcea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”