Tulcea: Circa 500 de protestatari, pe străzile orașului

Tulcea: Circa 500 de protestatari, pe străzile orașului

Circa 500 de persoane au protestat sâmbătă, pentru a patra seară consecutiv, pe străzile orașului Tulcea, nemulțumite din cauza adoptării de către Guvern a proiectului de lege privind grațierea și a ordonanței de urgență pentru modificarea Codurilor penale.

*LIVE UPDATE Protest în București: Peste 90.000 de persoane în Piața Victoriei (FOTO/VIDEO)

'E dureros pentru noi, oamenii de rând, care muncim pentru un salariu de 1.000 de lei, ei să aibă posibilitatea să fure de aproape 200 de ori mai mult. În fiecare zi am venit cu prietena mea și cu alți amici în Piața Tricolorului de la ora 17,30 și i-am anunțat pe trecători că ne vom întâlni seara aici', a declarat, pentru AGERPRES, Cătălin Gavrilă.

Fost președinte al organizației municipale a tinerilor liberali, Cătălin Gavrilă, a afirmat că a renunțat la calitatea de membru al partidului în urmă cu aproape doi ani.

'Am mai participat la proteste și de fiecare dată am fost la unison cu toți participanții. În această perioadă, fratele meu este în Germania și mi-a spus că dacă nu se va retrage ordonanța, va ieși mâine (duminică, n.red.) în stradă', a mai spus Gavrilă.

El a apreciat sprijinul primit de protestatari din partea jandarmilor pentru ca acțiunea să nu fie perturbată de incidente și a menționat că cei mai mulți participanți la acțiune, respectiv circa 1.000, au fost înregistrați la Tulcea vineri seara.

'Aseară (vineri seara, n.red.) am fost până într-o mie de oameni. Mulți ies din casă și ni se alătură în timpul marșului, iar în Piața Tricolorului nu am stat niciodată mai mult de ora 22,30, pentru că nu vrem să-i deranjăm pe cei care locuiesc în apropiere', a menționat Cătălin Gavrilă.

Ca și în celelalte seri, protestatarii din municipiu au scandat lozinci antiguvernamentale și au purtat pancarte cu mesaje ironice la adresa guvernanților, solicitând abrogarea ordonanței nr 13 din 2017. Printre participanți au fost atât simpli cetățeni, cât și aleși locali și județeni, membri ai unor partide.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean de Jandarmi, Marian Ciobotaru, în timpul acțiunii de sâmbătă seara nu s-au înregistrat incidente.

AGERPRES / (A, AS — autor: Luisiana Bîgea, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...