Tulcea: Numărul permiselor de pescuit sportiv în Deltă a crescut de aproape patru ori în 2019

Tulcea: Numărul permiselor de pescuit sportiv în Deltă a crescut de aproape patru ori în 2019

Numărul permiselor de pescuit sportiv/recreativ eliberate anul trecut de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) a fost de aproape patru ori mai mare decât cel din 2018, se arată într-o adresă remisă la solicitarea AGERPRES de către instituţia din subordinea Ministerului Mediului.

Din anul 2017, persoanele care vor să pescuiască sportiv în Deltă nu mai trebuie să plătească permisul de pescuit sportiv, ele având obligaţia de a deţine permisul gratuit şi de a plăti permisul de acces în Rezervaţie.

"În 2019, au fost eliberate 185.032 permise de pescuit sportiv/recreativ. Avem în vedere elaborarea unei strategii/regulament pentru pescuitul sportiv/recreativ, inclusiv cu posibilitatea introducerii unei taxe pentru eliberarea permisului. O astfel de măsură nu poate fi aplicată mai devreme de ianuarie 2021", se menţionează în adresa semnată de guvernatorul Rezervaţiei, Ion Munteanu.

În anul 2018, potrivit datelor făcute publice de ARBDD, numărul permiselor de pescuit sportiv eliberate de instituţie a fost de 48.401, de aproape patru ori mai mic decât cel emis în 2019.

Pescuitul sportiv/recreativ constituie unul dintre motoarele dezvoltării turismului în Delta Dunării, mulţi operatori turistici fidelizându-şi clienţii prin organizarea unor concursuri naţionale şi internaţionale de pescuit. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Nicio surpriză! Mihaela Rădulescu „rupea paturile” încă de tinerică!