Turcia: 68 de suspecţi, printre care zeci de colonei, vizaţi de mandate de arestare pentru legături cu Gulen

Turcia: 68 de suspecţi, printre care zeci de colonei, vizaţi de mandate de arestare pentru legături cu Gulen

Autorităţile turce au ordonat arestarea a 68 de suspecţi, printre care zeci de colonei, într-o operaţiune având ca ţintă presupuşi susţinători ai clericului Fethullah Gulen, autoexilat în SUA, acuzat de orchestrarea puciului eşuat din urmă cu doi ani, transmite luni Reuters, citând media de la Ankara.

Operaţiunea a vizat militari din forţele terestre din 19 provincii, inclusiv din capitală, a relatat agenţia Anadolu, potrivit Reuters.

Potrivit unor surse din cadrul Biroului procurorului-şef din Ankara, suspecţii au fost în contact printr-o linie telefonică fixă cu agenţi ai lui Gulen.

Printre cei vizaţi de mandate se află 22 de colonei şi 27 de locotenenţi-colonei, 19 persoane fiind reţinute până în prezent, a precizat Anadolu.

Conform unui raport publicat în luna martie de Oficiul Înaltului Comisariat al ONU pentru Drepturile Omului, până în decembrie 2017 aproape 160.000 de persoane au fost arestate şi 152.000 de funcţionari publici au fost demişi în cadrul represiunii care a urmat puciului eşuat.

Dintre cei arestaţi, mai mult de 50.000 au fost inculpaţi şi încarceraţi pe perioada proceselor.

Represiunea a fost criticată de aliaţii occidentali ai Turciei, care îl acuză pe preşedintele Recep Tayyip Erdogan că foloseşte acest puci drept pretext pentru a înăbuşi opoziţia. Turcia susţine, în schimb, că măsurile sunt necesare pentru a combate ameninţările la adresa securităţii naţionale. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Așa arată decăderea unei dive...

4 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…