Turcia: Erdogan anunţă ridicarea restricţiilor la paşapoarte pentru susţinătorii lui Gulen

Turcia: Erdogan anunţă ridicarea restricţiilor la paşapoarte pentru susţinătorii lui Gulen

Restricţiile la paşapoarte pentru peste 180.000 de persoane cu legături cu clericul stabilit în SUA acuzat de tentativa de lovitură de stat din 2016 din Turcia vor fi ridicate "în câteva zile", a anunţat sâmbătă preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, potrivit dpa.

Guvernul a introdus restricţii pentru 181.500 de membri ai familiilor susţinătorilor clericului islamist Fethullah Gulen pentru a-i împiedica să părăsească ţara, ca parte a unor epurări ce au urmat puciului eşuat.

Ankara consideră că mişcarea globală a lui Gulen este o organizaţie teroristă, o acuzaţie pe care clericul, fost aliat al lui Erdogan, o respinge.

"Acum că investigaţiile şi procesele au ajuns la un anumit punct, restricţiile la paşapoarte pentru 181.500 de persoane vor fi ridicate în câteva zile", le-a spus Erdogan membrilor partidului său în parlament la Ankara.

În ciuda acestei măsuri de relaxare, Erdogan a continuat să îl atace dur pe Gulen, vorbind despre 'eliminarea FETO', folosind un acronim pentru reţeaua de susţinători a clericului autoexilat în SUA.

După puciul eşuat, în urma căruia a fost impusă starea de urgenţă, guvernul a intensificat semnificativ măsurile împotriva presupuşilor susţinători ai lui Gulen. Peste 70.000 de persoane au fost arestate pentru legături cu Gulen începând din 2016.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...