Turcia: Șase presupuși membri ai SI, arestați după atentatul de pe aeroportul din Istanbul

Turcia: Șase presupuși membri ai SI, arestați după atentatul de pe aeroportul din Istanbul

Șase bărbați, toți cetățeni străini, bănuiți că ar aparține grupării jihadiste Stat Islamic (SI), au fost arestați în legătură cu triplul atentat sinucigaș de pe aeroportul Atatürk din Istanbul, a anunțat vineri agenția de presă Dogan, relatează AFP.

Treizeci de suspecți, printre care și cetățeni ruși, au fost deja acuzați de 'apartenență la o organizație teroristă armată' și închiși în Turcia după atentatul comis pe 28 iunie pe unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa.

Agenția de presă Dogan nu a precizat naționalitatea celor șase străini arestați în legătură cu atentatul în care au fost ucise 47 de persoane, potrivit unui ultim bilanț furnizat de ministrul turc al transporturilor Ahmet Arslan. Ea a precizat că cei șase suspecți au fost arestați într-un raid al poliției joi la Basaksehir, un cartier situat în vestul orașului Istanbul. Suspecții urmau să fie aduși în fața unui judecător vineri seara.

Atentatul nu a fost revendicat, însă a fost 'realizat în cadrul operațiunilor Daesh (SI) și poartă marca metodelor sale', a declarat marți președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a precizat că 'este vorba despre persoane din Daghestan, Kârgâzstan și Tadjikistan'.

Autoritățile turce au anunțat că cei trei kamikaze de pe aeroportul din Istanbul erau un rus, un uzbec și un kârgâz.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu