Turneul Campioanelor: Simona Halep o învinge pe Caroline Garcia, scor 6-4, 6-2, în primul meci din Grupa Roşie

Turneul Campioanelor: Simona Halep o învinge pe Caroline Garcia, scor 6-4, 6-2, în primul meci din Grupa Roşie

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, luni, cu scorul de 6-4, 6-2, pe sportiva franceză Caroline Garcia, locul 8 WTA, în primul meci din cadrul Grupei Roşii a Turneului Campioanelor de la Singapore.

Simona Halep şi-a luat o frumoasă revanşă după finala pierdută în urmă cu două săptămâni, la Beijing. Atunci era al 11 meci fără înfrângere al Carolinei Garcia, serie care a luat sfârşit luni.

Ce a spus Simona Halep la finalul partidei

"A fost un meci mare, cred ca am jucat cel mai bun tenis. Nu e usor sa joci impotriva Carolinei, m-a batut la Beijing, dar am mai jucat si la Toronto si am avut acel meci in minte. Am jucat bine, ma simt bine la Singapore si va multumesc tuturor pentru ca ati venit sa ma urmariti. Este prima data cand vin aici ca numarul 1 mondial si ma bucur ca am putut sa castig acest meci si sa alung presiunea. Ma bucur de aceasta pozitie si sper ca in urmatorul meci sa joc chiat mai bine decat azi. Am muncit mult la serviciu dupa US Open. Astazi am servit bine si asta m-a ajutat sa castig" - Simona Halep.

Succesul obtinut luni ii asigura Simonei Halep un cec in valoare de 263.000 de dolari si 250 de puncte in clasamentul WTA de simplu. De cealalta parte, Caroline Garcia va primi 110.000 de dolari si 125 puncte WTA.

In urma victoriei, Simona conduce cu 3-1 in meciurile directe cu Garcia.

Statistica partidei Halep vs Garcia:

Asi: 4-0
Duble greseli: 3-3
Puncte castigate cu primul serviciu: 62%-58%
Puncte castigate cu al doilea serviciu: 71%-43%
Puncte de break salvate: 83%-20%
Puncte de break castigate: 4/5 vs 1/6
Lovituri castigatoare: 13-13
Erori nefortate: 11-16
Total puncte castigate: 67-49
Durata meci: 1h 27 min.

Halep a început un pic greoi întâlnirea, cu un joc perpendicular pe adversară, dar şi-a ridicat treptat nivelul evoluţiei. Garcia a început cu lovituri mai variate, unghiuri mai deschise şi cu mai multă agresivitate. Românca s-a adaptat din mers, a schimbat abordarea cu mingi pe adversară într-una cu lovituri trimise alternativ către marginile terenului şi cu un joc preponderent către reverul Carolinei Garcia. Un-doiurile stânga-dreapta au produs cele mai mari avarii în defensiva franţuzoaicei, care a devenit o jucătoare anonimă atunci când a fost pusă să lovească din mişcare. În acelaşi timp, Halep s-a apărat cu mobilitatea caracteristică şi a servit din nou foarte bine, mai ales cu a doilea.

Garcia a servit prima şi a condus cu 1-0. A urmat un ghem lung pe serviciul Simonei Halep, cu cinci egalităţi şi două mingi de break salvate. S-a mers cap la cap până la 2-2, scor la care Halep a reuşit primul break. Nu l-a consolidat cu serviciul, Garcia a egalat şi a condus apoi ea cu 4-3. Halep a apelat la sfaturile antrenorului Darren Cahill, care nu i-a corectat multe lucruri, în schimb i-a lăudat elevei sale tot ce a făcuse bine până atunci. Calmul transmis de Cahill a avut rezultat şi jucătoarea sa a câştigat următoarele trei ghemuri, punând capăt setului, în 50 de minute.

Încărcată cu încredere, Halep a făcut spectacol în setul secund. Ea a devenit mai agresivă, simţind că adversara se clatină ca un boxer ameţit de loviturile primite. După un prim ghem câştigat de Garcia, jucătoarea din Constanţa a fost de neoprit până la 5-1. În două ghemuri, unul pe serviciul ei, la 2-1 şi în următorul, ea a revenit de la 0-40 cu un joc entuziasmant pe alocuri. Garcia a mai luat şi ea un ghem, înainte ca Halep să pună punct final partidei, după 6-2 şi după o oră şi 28 de minute.

În meciul al doilea al grupei se vor întâlni ucraineanca Elina Svitolina, locul 4 WTA şi daneza Caroline Wozniacki, locul 6 WTA. Halep îşi va cunoaşte adversara de miercuri în funcţie de rezultatul acestei partide.

Victoria de luni, a patra consecutivă la debutul ei la Turneul Campioanelor, îi asigură Simonei Halep un premiu de 263.000 de dolari şi 250 de puncte WTA.

Halep este pentru a patra oară consecutiv calificată la Turneul Campioanelor, prima dată ca principală favorită. Ea a fost finalistă la prima participare, în 2014, când a pierdut în ultimul act în faţa americaneci Serena Williams, iar la următoarele ediţii nu a trecut de faza grupelor.



Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...