Udrea: Kovesi încearcă să scape de cucuveaua mov folosindu-se de mine

Udrea: Kovesi încearcă să scape de cucuveaua mov folosindu-se de mine

Deputatul Elena Udrea susține că Direcția Națională Anticorupție (DNA) a cerut miercuri urmărirea sa penală pentru instigare la luare de mită în campania electorală din 2009, deși de la momentul chemării sale la DNA în urmă cu două săptămâni nu s-a mai întâmplat nimic, pentru că era nevoie de ceva care să acopere "cucuveaua mov".

"Kovesi încearcă să scape de cucuveaua mov, folosindu-se de mine! Nimic nou!", a scris Udrea, miercuri, pe Facebook .

Ea a adăugat că nu cunoștea, în campania electorală din 2009, firmele care au făcut sponsorizările iar toți liderii politici contribuie după cum pot.

"Eu nici nu cunoșteam firmele care au făcut sponsorizările, pe de o parte, așa cum reiese chiar din declarațiile celor care au făcut plățile! Pe de altă parte, într-o campanie, toți liderii politici din teritoriu ori de la centru contribuie după cum pot. De ce un lider politic ar fi avut nevoie să fie instigat să ceară sponsorizare? Când aceste lucruri ei le fac dintotdeauna, în fiecare campanie? Cu mult înainte să fiu eu implicată în politică. (...) Nu vreți, doamnă Kovesi, să vedeți ce este și cu sponsorizările ori banii aduși la sediul central al PDL, la cei care astăzi sunt în conducerea PNL, făcute în aceeași campanie?", a completat Udrea.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a solicitat sesizarea Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Udrea , la data faptelor ministru al Turismului, pentru două infracțiuni de instigare la luare de mită privind campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2009.

"Procurorul-șef al DNA a transmis procurorului general al PÎCCJ referatul cauzei, în vederea sesizării Camerei Deputaților pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale față de Elena Gabriela Udrea, deputat în Parlamentul României, la data faptelor ministru al Turismului, pentru două infracțiuni de instigare la luare de mită, care ar fi fost săvârșite în exercitarea funcției ministeriale. Cauza are ca obiect fapte prin care, pe parcursul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale din anul 2009, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni, care au fost folosite ulterior pentru plata unor servicii prestate în campania electorală", se precizează într-un comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu