ULTIMA ORĂ Armata Ucrainei ar fi ajuns la periferia orașului Donetsk! Se dau lupte la aeroport!

ULTIMA ORĂ Armata Ucrainei ar fi ajuns la periferia orașului Donetsk! Se dau lupte la aeroport!

Armata Ucrainei ar fi ajuns la periferia orașului Donetsk! Se dau lupte la aeroport, scrie pe Facebook Radu Hossu, unul dintre comentatorii avizați ai situației de pe frontul ucrainean.

Poate ați aflat, poate n-ați aflat (nu sunt ironic, sunt conștient că sunt oameni care s-au deconectat de război de mult) însă poate ar trebui să afle următoarele:
- TOT frontul rus de la Harkiv a colapsat. Repet: TOT! În acest moment, în timp ce scriu, rușii se retrag din Vovchansk (nordul Oblastului, la graniță cu Rusia), care este pe malul estic al Siverski Donets, ceea ce nu apare pe hartă ca fiind cu albastru (adică Ucrainean), vă spun că Armata Ukr a ajuns acolo.
- Veliky Burluk. Cel de al doilea cel mai important punct de comunicații rusesc de pe frontul Harkiv este în acest moment (ACUM!) atacat de Armata Ukr.
- În sud, Lyman, centru important pentru care rușii s-au luptat peste 20 de zile, a fost recucerit în mai puțin de 20 de ore de Armata Ucraineană. Atât a durat a doua bătălie pentru Lyman.
- Frontul rusesc de la Izium a colapsat. Izium a fost recucerit de Armata Ucraineană.
- Armata Ucraineană au ajuns la Kremmina. Știți de ce este important acest nume? Pentru că este GLOC Nord pentru frontul Lysychansk-Severodonetsk. Speculez (ATENȚIE, e speculație personală!) că aceste 2 orașe sunt următoarele ținte pentru Armata Ukr în următoarele zile.
Tot ceea ce e albastru (adică sub control ucrainean) la dreapta de linia roșie de pe hartă, era roșu (sub control rus) acum doar 3 zile jumate. Așa ceva eu nu am mai văzut sau citit niciodată în istoria războaielor de la invenția tancului încoace, decât în al II-lea Război Mondial.
Apropo, că urmăresc sursele rusești (după cum este și această hartă). Vreau doar să vă spun, ca element personal, emoțional, că am o bucurie enormă să-i citind văietându-se pe aceeași oameni care acum 4 luni de zile răgneau de bucurie și erau invitați la cucerirea Mariupolului și cereau prin studiourile TV ale rușilor spânzurarea Eroilor de la Azovstal!
O să vină și rândul Mariupolului, nu vă faceți griji!

UPDATE Potrivit unor postări pe rețelele de socializare, aeroportul din această regiune a fost recucerit de ucraineni.

”Aeroportul din Donețk este al noostru”, se arată într-o postare pe twiiter.

Între timp, se pare că sunt probleme și la Moscova, cu organizarea sărbătorii orașului.

Mai devreme și Nexta Live postase un mesaj conform căruia ucrainenii ar fi intrat în aeroportul din Donețk.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu