ULTIMA ORĂ Gazprom a tăiat gazul către Italia, la câteva zile după victoria în alegeri a Giorgiei Meloni

ULTIMA ORĂ Gazprom a tăiat gazul către Italia, la câteva zile după victoria în alegeri a Giorgiei Meloni

Gazprom a tăiat gazul către Italia: compania rusă invocă o problemă de reglementare în Austria. Gazprom și Eni spun că lucrează împreună pentru a rezolva problema, scrie defapt.ro.

Decizia vine la câteva zile după victoria în alegeri a Giorgiei Meloni, care și-a declarat susținerea pentru Ucraina.

Gazprom a tăiat gazul către Italia

„De astăzi, Gazprom nu mai livrează gaz către Eni”, a declarat un purtător de cuvânt al Eni SpA, cea mai mare companie petrolieră din Italia.

„Gazprom furnizează Italiei cu gaz printr-o conductă care trece prin Austria. Blocajul pare să vizeze doar Italia, Austria continuând să primească gaz. OMV, care importă gaz din Rusia, a primit, recent, o alocare mai mare (…)

Gazprom a spus că lucrează pentru a rezolva problema cu cumpărătorii italieni. Eni a mai spus că a contactat Gazprom pentru a rezolva problema. E-control, autoritatea de reglementare a energiei din Austria, nu a răspuns imediat la un e-mail în care se i se solicita să comenteze situația”, scrie Bloomberg.

Italia și-a procurat suficiente rezerve gaze din Africa de Nord pentru a compensa eventualele deficite din această iarnă, dacă Rusia ar opri exporturile, au declarat pentru Bloomberg persoane familiare cu problema (…). O creștere a livrărilor din Algeria și Egipt va putea acoperi gazele pe care Italia le primea din Rusia.

Întreruperea gazului către Italia vine la câteva zile după ce explozii subacvatice au paralizat gazoductele Nord Stream care leagă Rusia de Europa.

Tot azi, Gazprom a redus cu 30% volumul gazelor furnizate Chișinăului.


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

2 VIDEO Așa arată mârlănia care profită de slugărnicia și cumsecădenia oamenilor...

3 Piedone locuiește în Bragadiru, nu în București / Candidatura la Primăria Capitalei a fost deja contestată cu documente de netăgăduit

4 Mititelu, despre zvonul că fiul său ar fi pierdut 1.000.000 de euro la ruletă: „Nebunii! El cheltuie banii cu divele în vacanțe”

5 Minciuna sării roz de Himalaya