ULTIMA ORĂ SUA pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății, „marioneta Chinei”

ULTIMA ORĂ SUA pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății, „marioneta Chinei”

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că SUA pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății, acuzând-o că a devenit, în esență, ”marioneta Chinei” și a nu a luat nicio măsură privind reforrmarea sa, după problemele apărute odată cu pandemia de coronavirus, potrivit Reuters.

Liderul de la Casa Albă a precizat că fondurile pe care partea americană le acorda OMS vor fi redirecționate către alte organisme.

În conferința de presă susținut vineri la Rose Garden, Trump a reluat acuzațiile privind modul în care organizația a gestionat pandemia de coronavirus și, OMS făcând jocurile Chinei și dezinformând lumea întreagă cu privire la apariția virusului.

"China are control total asupra OMS în ciuda faptului că Beijingul contribuie cu doar 40 de milioane de dolari pe an, în timp ce SUA au plătit aproximativ 450 de milioane de dolari anual. Am prezentat în detaliu reformele pe care trebuia să le facă și am discutat direct cu ei, dar au refuzat să le pună în aplicare”, a declarat Trump.

La 15 aprilie, preşedintele Donald Trump anunţa suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul "proastei gestionări" a pandemiei noului coronavirus, informează miercuri agenţiile de presă internaţionale.

Se actualizează


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante