ULTIMA ORĂ SUA pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății, „marioneta Chinei”

ULTIMA ORĂ SUA pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății, „marioneta Chinei”

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că SUA pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății, acuzând-o că a devenit, în esență, ”marioneta Chinei” și a nu a luat nicio măsură privind reforrmarea sa, după problemele apărute odată cu pandemia de coronavirus, potrivit Reuters.

Liderul de la Casa Albă a precizat că fondurile pe care partea americană le acorda OMS vor fi redirecționate către alte organisme.

În conferința de presă susținut vineri la Rose Garden, Trump a reluat acuzațiile privind modul în care organizația a gestionat pandemia de coronavirus și, OMS făcând jocurile Chinei și dezinformând lumea întreagă cu privire la apariția virusului.

"China are control total asupra OMS în ciuda faptului că Beijingul contribuie cu doar 40 de milioane de dolari pe an, în timp ce SUA au plătit aproximativ 450 de milioane de dolari anual. Am prezentat în detaliu reformele pe care trebuia să le facă și am discutat direct cu ei, dar au refuzat să le pună în aplicare”, a declarat Trump.

La 15 aprilie, preşedintele Donald Trump anunţa suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul "proastei gestionări" a pandemiei noului coronavirus, informează miercuri agenţiile de presă internaţionale.

Se actualizează

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …