ULTIMĂ ORĂ Viorica Dăncilă a demisionat din fruntea PSD! Ciolacu, președinte interimar! Stănescu, secretar general.

ULTIMĂ ORĂ Viorica Dăncilă a demisionat din fruntea PSD! Ciolacu, președinte interimar! Stănescu, secretar general.

Viorica Dăncilă a demisionat din fruntea PSD! Ciolacu, președinte interimar! Stănescu, secretar general.

00.10 Viorica Dăncilă susține declarații de presă
  • Am fost un CEx indelungat, în care fiecare coleg și-a spus opinia despre rezultatele la prezidențiale. Am înteles opinia colegilor mei, ca se doreste o resetare a partidului, ca trebuie cineva sa isi asume acest rezultat
  • Consider ca a trebuit sa imi dau demisia din fruntea PSD
  • Am facut tot ce mi-a stat in putinta sa obtin un rezultat bun, dar acum inteleg ca se doreste o resetare, o noua echipa care sa preia conducerea partidului, cu o alta viziune, alt program
  • În această nouă echipă, fiți convinși că mă voi regăsi și eu
Declarații Marcel Ciolacu:
  • După ce m-au ales colegii președinte interimar al partidului, conform cutumei, mi-am ales secretarul general, dl Paul Stănescu
  • Primul obiectiv cu care m-au mandatat colegii este organizarea Congresului. Marea majoritate a colegilor a propus luna februarie pentru acest Congres
  • (Ce v-a recomandat pentru șefia partidului?) Presupun că faptul că sunt la șefia Camerei Deputaților. Am și alte calități: sunt un bun organizator, sunt un om de echipă...
  • Mi-am ales secretarul general, garantul normalității în partid. Alături de Paul Stănescu, au intrat automat toate cele cinci județe care au câștigat și turul II. Au fost desemnați și propuneri de vicepreședinți regionali: Gabriel Zetea, Radu Moldovan, Vasile Gliga, Laurențiu Nistor, Doina Fedorovici, Dragoș Benea, Dan Nica, Gabriela Firea și Gabriel Mutu.
  • Congresul va avea loc în februarie
  • Nu a fost preluată conducerea prin forță. A fost un gest de normalitate al doamnei președinte, am ajuns la concluzia că trebuie resetat partidul

00.01 Conducerea Partidului Social Democrat, dizolvată. Astfel, Marcel Ciolacu va prelua interimar șefia PSD, Paul Stănescu preia funcția de secretar general al partidului.

Viorica Dăncilă a fost numită șefa Organizației de femei a PSD, luând locul Rovanei Plumb.

Gabriela Firea a fost votată vicepreședinte la organizația PSD București.

S-a stabilit organizarea unui Congres al partidului în luna ianuarie.

23.55 Marcel Ciolacu este noul președinte interimar al PSD, după ce Viorica Dăncilă a demisionat, iar Biroul Permanent Național a fost dizolvat! Paul Stănescu este secretar general, iar funcția de președinte executiv, cea ocupată de Eugen Teodorovici, care a refuzat să demisioneze, nu mai există.

Liderii PSD au decis să organizeze un Congres în februarie, iar în decembrie vor fi alegeri la Organizația de Femei, unde va fi aleasă președinte Dăncilă.

23.49 Viorica Dăncilă a demisionat din funcția de președinte PSD
 
Potrivit statutului partidului, Eugen Teodorovici, președintele executiv, preia interimatul la șefia PSD

23.25 Social democrații au oprit ședința CEX pentru o mică pauză
 
22.39 Viorica Dăncilă și Eugen Teodorovici nu vor să demisioneze. Potrivit statutului PSD președintele, președintele executiv și secretarul general al partidului sunt aleși sau revocaț în congres. Cu alte cuvinte dacă Dăncilă și Teodorovici nu pot fi înlocuiți decâ după convocarea unui congres.
 
22.18 Mihai Fifor a demisionat din funcția de secretar general al partidului
În fața sediului PSD a apărut și protestatarul #rezist Marian Moroșanu (cunoscut drept „Ceaușescu”), care strigă la portavoce și pune muzică de înmormântare.
 
21:36 8 dintre cei 16 vicepreședinți au demisionat până în prezent

21:32 Paul Stănescu și Gabriel Mutu au demisionat din funcția de vicepreședinte
 
21:25 A demisionat și Carmen Dan din funcția de vicepreședinte PSD

21:01 Lia Olguța Vasilescu a cerut demisia întregii conduceri și a afirmat, potrivit unor surse: „Toți știam că nu are nicio șansă. Toți am greșit”.
 
20:52 Noi informații despre disputa lui Firea cu aripa Ciolacu: Marian Oprișan și președintele Camerei Deputaților i-au reproșat că a pierdut Bucureștiul desi are toți primarii de sector

20:46 Vicepreședinții PSD iau cuvântul pe rând. Au mai demisionat din funcție Dragoș Benea și Dan Nica

20:44 Lia Olguța Vasilescu și Claudiu Manda au demisionat din funcțiile de vicepreședinte și au cerut demisia lui Dăncilă. Olguța Vasilescu a fost șefa de campanie a Viorăcăi Dăncilă
20:29 Gabriela Firea a ieșit din sala de ședință, după ce a avut o dispută cu Marian Oprișan
19:47 Demisiile din funcțiile de vicepreședinți anunțate de Oprișan, Zetea și Roxana Mînzatu urmăresc forțarea unei demisii în bloc a conducerii PSD și vin în sprijinul lui Marcel Ciolacu / Liderilor PSD din CEx li s-au luat telefoanele

19:28 Gabriel Zetea și Marian Oprișan au anunțat că își depun demisiile / Codrin Ștefănescu a fost invitat să părăsească CEx-ul PSD, unde au rămas doar membri cu drept de vot / Deocamdată Viorica Dăncilă nu a făcut niciun anunț
19:26 Radu Moldovan a cerut demisia întregii conduceri a PSD
18:45 Carmen Dan, întrebată dacă demisionează din funcția de vicepreședinte PSD: Da, demisionez

18:33 Viorica Dăncilă a intrat în sediul PSD fără a face declarații
18:18 Gabriela Firea se pronunță pentru organizarea unui Congres „cât mai repede”
„Normal este să respectăm statutul” și să organizăm un „congres foarte rapid, cât se poate de rapid”.
18:15 Marcel Ciolacu nu a preferat să facă foarte multe declarații, rezumându-se la a afirma că „demisia e un act unilateral”. „Nu pot cere demisia cuiva”, a mai spus el.
18:05 Eugen Teodorovici a declarat că nu își dă demisia din conducerea PSD și eșecul de la prezidențiale trebuie asumat de „toți cei implicați în acest proces electoral”. În timp ce vorba, din spatele său a venit și Marcel Ciolacu. „Vă vine liderul maxim”, a comentat ironic Teodorovici.
Întrebat dacă a convins-o pe Viorica Dăncilă să nu mai demisioneze, Teodorovici a răspuns: „Nu am convins-o de nimic. Dna Dăncilă este președintele partidului, e fostă prim-ministru, știe ce are de făcut”.
Niculae Bădălău a cerut respectarea statutului care prevede ca, în cazul demisiei șefului partidului, atribuțiile sunt preluate de președintele executiv.

„Un politician cu o echipă responsabilă își asumă rezultatele și procedează în consecință. Democratic, într-un partid în urma unei demisii înseamnă Congres, restul sunt povești”, a afirmat el.
Și Bădălău s-a pronunțat pentru organizarea „cât mai repede, până de sărbători” a unui Congres, în cazul demisiei lui Dăncilă.

Ioan Mang, președintele filialei Bihor, care a ajuns la sediul PSD în jurul orei 17:30, a declarat că o susține pe Viorica Dăncilă și că nu se pune problema excluderii acesteia din partid. Rovana Plumb nu a vrut să facă declarații la sosirea la sediul PSD.

Și Codrin Ștefănescu a anunțat că o susține pe Viorica Dăncilă, care „a muncit foarte mult” și a fost „foarte curajoasă și foarte hotărâtă”.

În opinia sa, bilanțul alegerilor prezidențiale nu este „așa de tragic cum se vede”, în condițiile în care PSD a câștigat în 5 județe iar în alte 20 are „procente între 40 și 50%, în condițiile în care toți au fost împotriva noastră”.

„Viorica Dăncilă și-a făcut datoria pe deplin”, a mai spus el.
Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

5 Zvon... / Din „culisele întâlnirii” PNL-PSD de la vila Lac