Un general rus din serviciul de protecție al înalților demnitari a fost arestat pentru corupție

Un general rus din serviciul de protecție al înalților demnitari a fost arestat pentru corupție

Un general rus din serviciul de protecție al înalților demnitari (Serviciul Federal de Protecție - SFP), a fost arestat vineri pentru presupuse fapte de corupție, relatează agenția EFE.

'În urma unei investigații interne efectuate de SFP în unitățile din Caucaz s-au găsit indicii privind grave încălcări ale legislației în vigoare', a declarat pentru agenția Interfax o sursă din respectivul serviciu.

Potrivit altor surse din media, generalul Ghenadi Lopirev a fost arestat în orașul Soci (situat pe țărmul Mării Negre) în cadrul unei investigații privind concesionarea ilegală de terenuri pentru construcția infrastructurii destinate Jocurilor Olimpice în regiunea Krasnodar.

La Soci s-au desfășurat în februarie 2014 Jocurile Olimpice de Iarnă, cele mai scumpe din istoria acestui eveniment sportiv. Potrivit lui Boris Nemțov, liderul opoziției asasinat un an mai târziu, în organizarea acelor jocuri și pentru lucrările efectuate au existat fraude masive cu fonduri publice.

Conform ediției de vineri a cotidianului Izvestia, în apartamentul generalului s-a găsit o importantă sumă de bani, iar primarul orașului Soci, Anatoli Pahomov, este martor în acest dosar.

Agenții SFP au percheziționat sediile din Soci ale acestui serviciu, precum și primăria orașului, pentru a căuta documente incriminatoare.

Potrivit presei, Ghenadi Lopirev este responsabilul cu gradul cel mai înalt al SFP în regiunea Caucazului.

În ultimele luni au fost arestați tot pentru presupuse fapte de corupție mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv ministrul economiei, Alexei Uliukaev, aflat în prezent în arest la domiciliu.

Dar, potrivit sondajelor, circa jumătate dintre cetățenii ruși consideră că acest caz al ministrului economiei este de fapt o reglare de conturi între clanurile aflate la putere.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

4 Tablou din colecția lui Ceaușescu, găsit în Bulgaria. Ce mesaj apare pe spatele lucrării de 50 de milioane de euro

5 Foarte interesante amănunte...