Un general rus din serviciul de protecție al înalților demnitari a fost arestat pentru corupție

Un general rus din serviciul de protecție al înalților demnitari (Serviciul Federal de Protecție - SFP), a fost arestat vineri pentru presupuse fapte de corupție, relatează agenția EFE.

'În urma unei investigații interne efectuate de SFP în unitățile din Caucaz s-au găsit indicii privind grave încălcări ale legislației în vigoare', a declarat pentru agenția Interfax o sursă din respectivul serviciu.

Potrivit altor surse din media, generalul Ghenadi Lopirev a fost arestat în orașul Soci (situat pe țărmul Mării Negre) în cadrul unei investigații privind concesionarea ilegală de terenuri pentru construcția infrastructurii destinate Jocurilor Olimpice în regiunea Krasnodar.

La Soci s-au desfășurat în februarie 2014 Jocurile Olimpice de Iarnă, cele mai scumpe din istoria acestui eveniment sportiv. Potrivit lui Boris Nemțov, liderul opoziției asasinat un an mai târziu, în organizarea acelor jocuri și pentru lucrările efectuate au existat fraude masive cu fonduri publice.

Conform ediției de vineri a cotidianului Izvestia, în apartamentul generalului s-a găsit o importantă sumă de bani, iar primarul orașului Soci, Anatoli Pahomov, este martor în acest dosar.

Agenții SFP au percheziționat sediile din Soci ale acestui serviciu, precum și primăria orașului, pentru a căuta documente incriminatoare.

Potrivit presei, Ghenadi Lopirev este responsabilul cu gradul cel mai înalt al SFP în regiunea Caucazului.

În ultimele luni au fost arestați tot pentru presupuse fapte de corupție mai mulți oficiali de rang înalt, inclusiv ministrul economiei, Alexei Uliukaev, aflat în prezent în arest la domiciliu.

Dar, potrivit sondajelor, circa jumătate dintre cetățenii ruși consideră că acest caz al ministrului economiei este de fapt o reglare de conturi între clanurile aflate la putere.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Coincidenţe ciudate despre marele laborator bacteriologic din Wuhan, care lucrează cu virusuri

2 Virusul chinezesc, scăpat din laborator? Citiți ce scria prestigioasa revistă Nature în 2017

3 Adrian Streinu-Cercel / Ce vedem noi astăzi este rezultatul unui malpraxis cu natura. Carantina, ineficientă la…

4 Procurorii dorm? / Cine-l protejează pe acest interlop politic? Deputatul PNL Vîlceanu, răzbunări de tip mafiot

5 Aici puteți urmări LIVE evoluția virusului chinezesc / Sunt deja 56 de morți și peste 2000 de internați

recomandări

Te ia DNA: Stoica Alexandru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă