Un membru al Congresului american, inculpat pentru delapidarea a 250.000 de dolari

Un membru al Congresului SUA, reprezentant republican al statului California, şi soţia sa au fost inculpaţi marţi de un juriu federal, care i-a acuzat că au deturnat 250.000 de dolari din fondurile de campanie electorală, au anunţat autorităţile americane, relatează miercuri AFP.

Duncan şi Margaret Hunter sunt acuzaţi că au delapidat bani timp de şapte ani, pentru a plăti vacanţele familiei în Hawaii şi Italia, tratamente dentare, bilete de teatru şi multe alte cheltuieli fără legătură cu o campanie electorală.

Procurorul federal Adam Braverman a declarat într-un comunicat că Duncan Hunter, 41 de ani, şi soţia sa, 43 de ani, sunt acuzaţi că "au sustras în repetate rânduri bani din fondurile electorale ca şi cum ar fi fost vorba despre conturi bancare personale".

"Reprezentanţii aleşi ar trebui să păstreze încrederea publicului şi să nu abuzeze de poziţiile lor în interes personal", a adăugat el.

Cuplul urmează să compară joi dimineaţă în faţa unui tribunal federal din San Diego, a anunţat Ministerul Justiţiei într-un comunicat.

Acuzaţiile împotriva lui Hunter, rezultatul unei anchete federale de un an, se referă la fraudă electronică, falsificarea de dosare, încălcări ale finanţării campaniei şi conspiraţie.

Procurorii au identificat "zeci de cazuri" între 2009 şi 2016 în care cuplul a folosit fonduri de campanie pentru "cheltuieli personale pe care altfel nu şi le-ar fi putut permite".

Cuplul a făcut declaraţii false Comisiei Electorale Federale privind cheltuielile, folosind motive false, precum "deplasări de campanie", "cină cu voluntari/contribuabili" sau "carduri cadou".AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Acesta este graficul estimat după care ar putea evolua epidemia în România. A fost consultat inclusiv de premi…

2 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

3 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

4 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

5 Are dreptate! / Alex Dima, mesaj de revoltă: „I-am lăsat să ne conducă. Suntem în această situație din cauza uno…

recomandări

Te ia DNA: Radu Mazăre

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi