Un ministru german care vrea să conducă CDU critică politica lui Merkel privind migraţia

Un ministru german care vrea să conducă CDU critică politica lui Merkel privind migraţia

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a criticat din nou politica cancelarului Angela Merkel privind refugiaţii, în contextul în care şi-a intensificat campania de a o înlocui în fruntea Uniunii Creştin-Democrate (CDU) în luna decembrie, relatează miercuri dpa.

Într-un editorial din cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung care urmează să apară joi, Spahn susţine că politicile privind refugiaţii şi migraţia sunt cele mai importante motive pentru care CDU a pierdut încrederea susţinătorilor săi.

El s-a referit la politica privind refugiaţii a Angelei Merkel cu expresia "elefantul din cameră".

Spahn, 38 de ani, este unul dintre politicienii CDU care încearcă să devină lider al partidului la conferinţa din decembrie, după ce Merkel a anunţat în această săptămână că nu va candida la şefia formaţiunii, dar că va continua în funcţia de cancelar până când i se va finaliza mandatul, în 2021.

El a făcut apel la formaţiunea soră a CDU din Bavaria, Uniunea Creştin-Socială, să treacă peste conflictul privind decizia lui Merkel din 2015 de a deschide frontierele pentru sute de mii de refugiaţi.

Spahn a apreciat însă că în pofida infirmărilor, chestiunea migraţiei este una curentă. Germania continuă să se confrunte cu o "imigraţie anuală dezordonată, în majoritate covârşitoare masculină" pe care a estimat-o la un nivel de circa 200.000 de persoane.

El a observat că promisiunile de a proteja frontierele externe ale UE nu au fost respectate şi că redistribuirea şi integrarea migranţilor nu au fost realizate.

Spahn a negat că intenţionează să ducă CDU spre dreapta, afirmând că scopul său este de a introduce politici de bun simţ, valori civilizate şi integritate. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria