Un tribunal elveţian respinge solicitările Berlinului vizând recuperarea de fonduri est-germane dispărute

Un tribunal elveţian respinge solicitările Berlinului vizând recuperarea de fonduri est-germane dispărute

Germania a suferit un nou eşec în eforturile de recuperare a fondurilor fostei Germanii de est, după ce un tribunal din Elveţia a decis în favoarea băncii particulare elveţiene Julius Baer, transmite marţi dpa.

Curtea de apel din Zurich a respins toate solicitările formulate de Berlin, a indicat marţi Julius Baer într-un comunicat în care precizează că decizia instanţei nu este definitivă.

Procesul are în vedere contul din Elveţia al unei foste companii de export din Germania de est şi echivalentul a 200 de milioane de franci elveţieni (205 milioane de dolari) reprezentând fonduri dispărute şi dobânzi pierdute.

Agenţia guvernamentală germană care se ocupă de fostele active din perioada comunistă susţine că banca Cantrade, preluată de Julius Baer, a permis să se efectueze plăţi din respectivul cont până în 1992, ignorând interdicţia ce viza astfel de tranzacţii, impusă în contextul reunificării germane din 1990.

Curtea din Zurich le-a dat dreptate bancherilor elveţieni, afirmând că aceştia nu aveau niciun motiv să pună la îndoială faptul că directoarea de atunci a companiei germane de export şi un asociat al acesteia ar fi avut autorizaţia de a folosi contul din Elveţia.

Germania a pierdut procesul în prima instanţă în decembrie şi a făcut apel.

După căderea Zidului Berlinului, Germania a lansat demersuri pentru recuperarea fondurilor est-germane transferate în străinătate în acele vremuri tulburi, notează dpa. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa