Un tribunal italian a ordonat analiza vaccinurilor anti-COVID pe bază de ARN mesager

Un tribunal italian a ordonat analiza vaccinurilor anti-COVID pe bază de ARN mesager

Tribunalul din Pesaro, lângă San Marino (est), a însărcinat un expert să identifice conţinutul vaccinurilor anti-COVID produse de Moderna şi Pfizer/BioNTech. Aceste analize vor fi efectuate în septembrie, a declarat avocata Nicoletta Morante, relatează Agerpres .

În opinia acesteia, este vorba despre „o premieră în Italia, şi poate în Europa”.

Reclamantul, care a contractat deja boala, este un bărbat de 50 de ani care lucrează în sistemul de învăţământ şi a cărui activitate este supusa obligaţiei de vaccinare în Italia. În urma refuzului de a se vaccina, el se află sub sancţiuni administrative, potrivit avocatei sale.

Pe lângă faptul că cere să se stabilească dacă vaccinarea persoanelor vindecate de COVID satisface buna administrare a medicamentului, el vrea să ştie ce proteine sunt prezente în aceste vaccinuri şi dacă acestea din urmă conţin „excipienţi de uz non-uman sau periculoşi pentru sănătate”, potrivit plângerii consultate de AFP.

Tratamentul pe bază de ARN mesager permite celulelor să reproducă proteinele prezente în virus pentru a antrena sistemul imunitar să le recunoască şi să le neutralizeze.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante