Un ucrainean care a luptat 18 luni pe front a murit după un bombardament rusesc în prima zi la noua sa slujbă

Un ucrainean care a luptat 18 luni pe front a murit după un bombardament rusesc în prima zi la noua sa slujbă

Ucraina spune că unul dintre soldații săi a supraviețuit mai bine de un an pe linia frontului, dar a murit într-un atac rusesc în prima sa zi de muncă după ce s-a întors acasă la familia sa

Petro Burban și familia sa FOTO: X

Un ucrainean care a luptat aproape un an și jumătate pe front a murit după un bombardament rusesc în prima sa zi de muncă

Un soldat ucrainean a supraviețuit mai bine de un an pe frontul din războiul împotriva Rusiei, pentru ca apoi să moară într-un atac rusesc în prima sa zi de muncă după ce s-a întors acasă la familia sa, potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, care a postat miercuri povestea pe X, platforma cunoscută anterior sub numele de Twitter.

Petro Burban, tată a trei copii, "a mers pe front ca voluntar în primele zile ale invaziei rusești la scară largă", se arată în postare. "Petro a servit timp de un an și jumătate. Apoi, s-a întors acasă și și-a găsit un loc de muncă".

Ministerul Apărării a declarat că Burban a sosit marți pentru prima sa zi la depozitul de ajutoare umanitare Caritas-Spes, dar a fost ucis acolo "ca urmare a unui atac terorist rusesc asupra acestui depozit".

Burban, în vârstă de 32 de ani, originar din Davidiv, regiunea Lviv, s-a oferit voluntar să lupte în război în aprilie 2022, potrivit Ukrainska Pravda. După ce s-a întors acasă, a căutat un loc de muncă timp de două săptămâni înainte de a găsi un post la acest depozit.

O femeie care îl cunoaște pe Burban din satul lor natal a declarat pentru Ukrainska Pravda că Burban era un om bun.

"A luptat în război. Provenea dintr-o familie bună. Un tată, un fiu și un frate iubitor", a spus Ivanna Horin. "Venea des în sat. Era foarte bun".

Burban avea trei copii, în vârstă de 7, 5 și 2 ani și jumătate, potrivit Pravda.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat