UPDATE Alba: A decedat șoferul microbuzului cu copii răsturnat între Sebeș și Orăștie

UPDATE Alba: A decedat șoferul microbuzului cu copii răsturnat între Sebeș și Orăștie

Șoferul microbuzului care s-a răsturnat, marți seara, într-un șanț de pe marginea Autostrăzii A1 între Sebeș și Orăștie a decedat, în pofida manevrelor de resuscitare efectuate la fața locului de către cadrele medicale.

De asemenea, în urma evaluării medicale la fața locului s-a constatat că un număr de 11 copii din cei 20 aflați în microbuzul care a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat au suferit escoriații și atacuri de panică, deși datele inițiale indicau că doar un minor a suferit zgârieturi, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Unirea Alba, plutonier major Alina Marescu.

Potrivit sursei citate, singurul care s-a aflat în stare gravă a fost conducătorul auto. Acestuia i s-au efectuat, fără succes, manevre de resuscitare, cadrele medicale fiind nevoite să declare în final decesul bărbatului, a menționat Marescu. Se ia în calcul ipoteza ca șoferul să fi suferit, posibil, un atac de cord înainte de a pierde controlul vehiculului.

Microbuzul este înmatriculat în județul Hunedoara, iar copiii se întorceau dintr-o excursie la Cluj.

Alba: Microbuz cu 20 de copii, răsturnat în șanț pe autostrada A1 Sebeș — Orăștie

Un microbuz care circula pe autostrada A1, între Sebeș și Orăștie, și transporta 20 de copii s-a răsturnat, marți seara, într-un șanț, unul dintre minori suferind escoriații, iar conducătorul auto se află în stare gravă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ''Unirea'' Alba, Alina Marescu, a precizat, pentru AGERPRES, că un singur copil a suferit zgârâieturi, ceilalți 19 fiind în stare bună. Conducătorul auto este inconștient, posibil în stop cardiorespirator, a menționat Marescu. La fața locului intervine Garda Sebeș, cu o autospecială, o ambulanță SMURD. De asemenea au fost trimise două echipaje de terapie intensivă mobilă de la Orăștie, precum și două ambulanțe ale Serviciului Județean Alba.

La locul producerii accidentului s-a deplasat și Grupa operativă a ISU Alba.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale