UPDATE CNAIR: 20 de sectoare de drumuri naționale și autostrada A4 rămân în continuare închise; circulația pe A2 deschisă între București și Lehliu

UPDATE CNAIR: 20 de sectoare de drumuri naționale și autostrada A4 rămân în continuare închise; circulația pe A2 deschisă între București și Lehliu

UPDATE ORA 10.56 CNAIR: Circulația rutieră, închisă duminică pe DN 28A, între Pașcani și Moțca, și pe DN 28A Târgu Frumos-Pașcani, în județul Iași

UPDATE ORA 10.56 CNAIR: Circulația rutieră, închisă duminică pe DN 28A, între Pașcani și Moțca, și pe DN 28A Târgu Frumos-Pașcani, în județul Iași

Circulația rutieră pe DN 28A, între localitățile Pașcani și Moțca din județul Iași și pe DN 28A, între localitățile Târgu Frumos — Pașcani (Iași) a fost închisă duminică dimineața din cauza viscolului, lipsei de vizibilitate și a vântului puternic, a anunțat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

În data de 08.01.2017, începând cu 05:15, din cauza viscolului, lipsei de vizibilitate și a vântului puternic, a fost închisă circulația rutieră pe DN 28A, km 0+000 — 23+000, între localitățile Târgu Frumos — Pașcani, iar de la ora 06:30 pe DN 28A, km 26+000 — 37+600, între localitățile Pașcani — Moțca, precizează CNAIR într-un comunicat remis AGERPRES.

În aceste zone deplasarea autovehiculelor se face controlat cu ajutorul echipajelor de poliție și a utilajelor de deszăpezire.

Potrivit sursei citate, circulația se desfășoară în continuare în condiții de iarnă, iar conducătorii auto trebuie să respecte indicațiile și recomandările Poliției Rutiere.
Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și pe paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

Administrația Națională de Meteorologie a emis, sâmbătă, o atenționare Cod galben de ger valabilă la nivelul întregii țări în următoarele trei zile și au prelungit până duminică noapte la ora 22:00 atenționarea Cod galben de viscol valabilă pentru 22 de județe.

UPDATE ORA 10.43 Constanța: Trei drumuri naționale, redate circulației

Două freze de mare capacitate care au sosit sâmbătă noaptea în ajutorul autorităților constănțene, din Județul Ialomița, au permis echipelor de drumari să restabilească comunicațiile rutiere pe segmentul Cernavodă-Constanța, odată cu deszăpezirea DN 22C și DN 3 (secțiunea Murfatlar-Constanța).

Potrivit prefectului județului Constanța, Adrian Nicolaescu, până duminică dimineață au fost complet deschise circulației rutiere, în condiții de iarnă, trei căi de comunicare rutieră care fac legătura între Municipiul Constanța și Mangalia (DN 39), Hârșova (DN 2A) și Cernavodă.

''În prezent se lucrează pentru deblocarea circulației pe DN 3 între Murfatlar și Ostrov, pentru preluarea cât mai repede pe cale terestră a urgențelor medicale din zona de sud-vest a județului și în egală măsură ne-am sporit eforturile și am concentrat utilajele disponibile pe comunicație rutieră între orașelor Techirghiol și Negru Vodă, pentru deszăpezirea șoselei DN 38, până la frontiera cu Bulgaria'', a declarat, pentru AGERPRES, Nicolaescu.

El a mai spus că un caz deosebit, care a ridicat probleme în traficul rutier, a fost generat de un dop de gheață care s-a format în Municipiul Constanța, pe Bulevardul I. C. Brătianu. ''A fost mobilizată o autoutilitară cu clorură de var și se pare că în scurt timp se va restabili circulația în condiții de iarnă, dar în siguranță, pe întreaga rută Constanța-Cernavodă, incluzând și segmentul de la ieșirea din Constanța, pe Bd. I. C. Brătianu. Am mai solicitat în ajutor încă patru freze de mare capacitate pentru a deschide complet toate căile rutiere din județ și suntem în așteptare. Aeroportul Mihail Kogălniceanu este deschis și operează, iar manevrele de navigație sunt în continuare sistate din cauza vântului în acvatoriile portuare dar Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța a raportat că infrastructura portuară, cea terestră rutieră și feroviară este complet operațională'', a adăugat prefectul Nicolaescu.

UPDATE ORA 10.31 CFR Călători: 48 de trenuri au fost anulate duminică dimineața

UPDATE ORA 10.31 Botoșani: Accident cu trei răniți pe E 58 din cauza zăpezii de pe carosabil



UPDATE ORA 10.11 CNAB: Nicio cursă aeriană nu a fost anulată; mici întârzieri la decolare din cauza degivrării aeronavelor

UPDATE ORA 09.56 CNAIR: 20 de sectoare de drumuri naționale și autostrada A4 rămân în continuare închise; circulația pe A2 deschisă între București și Lehliu

Un număr de 20 de sectoare de drumuri naționale din județele Constanța, Tulcea, Vaslui, Galați, Iași și autostrada A4 Ovidiu — Constanța sunt închise duminică din cauza viscolului și a vizibilității reduse spre zero, în timp ce pe Autostrada A2 București — Constanța se circulă doar pe tronsonul București — Lehliu, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Astfel, sectoare de drumuri naționale închise sunt: DN 22 Tulcea — Babadag, DN 22 Baia — Ovidiu, DN 22, Smârdan — Somova, DN 22A, Cataloi — Nicolae Bălcescu, DN 22A Topolog — Hârșova, DN 22C Cernavodă — Basarabi, DN 22D Măcin — Ciucurova, DN 22F Horia — Nalbant, DN 24A Murgeni — Falciu, DN 24D, Bălăbănești — Vânători, DN 26 Blăgești — Murgeni, DN 28A Târgu Frumos — Pașcani, DN 28A Pașcani — Moșca, DN 3 Ostrov — Basarabi, DN 3C Constanța — Ovidiu, DN 38 Agigea — Negru Vodă, DN 39A Constanța — Cumpăna, DN 39B 23 August — Olimp, DN 39C Neptun, DN 39D Jupiter.

Pe autostrada A2, București — Constanța se circulă pe tronsonul București — Lehliu, Calea I și Calea II, care au fost deschise sâmbătă seara.

De asemenea, două drumuri au fost restricționate pentru autovehiculele cu MTMA mai mare de 7,5 tone, respectiv DN 26, Galați — Gănești și DN 26A Oancea — Punct trecere frontieră, iar restricții de tonaj pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone sunt doar pe DN 22 Râmnicu Sărat — Băile.

Potrivit CNAIR, pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi s-a acționat cu 777 de autoutilaje și s-au răspândit 1680 tone material antiderapant și 6,1 tone clorură de calciu.

Informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA, la numerele de telefon 021/264.33.33, 021/9360, pe site-ul companiei, dar și paginile de Facebook și Twitter ale CNAIR.

UPDATE ORA 09.49 IGPR: A2 — tronsonul Lehliu Gară — Constanța și A4 Ovidiu — Agigea, închise din cauza zăpezii și viscolului

Autostrăzile A2 București — Constanța (tronsonul Lehliu Gară — Constanța, pe care ninge viscolit) și A4 Ovidiu — Agigea sunt duminică închise din cauza zăpezii și a viscolului, potrivit ultimei informări a centrului Infotrafic al IGPR.

De asemenea, sunt închise mai multe sectoare de drumuri naționale din județele Constanța, Galați, Iași, Tulcea și Vaslui.

În Constanța sunt închise DN 3Ostrov — Basarabi — Constanța; pe tronsonul Basarabi — Constanța circulația a fost reluată pentru scurt timp, pentru urgențe, controlat, dar s-a format pod de gheață; DN 22C (circulația a fost reluată pentru scurt timp, pentru urgențe, controlat, dar s-a format pod de gheață); DN 22; DN 3C; DN 38; DN 22A; Drumurile Naționale secundare către stațiuni (39D, 39C; 39B; 39A).

În județul Galați este închis DN 24D Tulucești — limită Vaslui, în Iași, DN 28A Târgu Frumos — Pașcani — Moțca, iar în județul Tulcea, DN 22 (E87) Măcin — Tulcea către Constanța; DN 22E Garvăn—I.C.Brătianu; DN 22D Măcin—Horia — Ciucurova — Două Cantoane; DN 22A Cataloi — Topolog — limită județul Constanța; DN 22F Nalbant—Horia.

În județul Vaslui este închis DN 24A Murgeni — Fălciu, iar pe DN 26 Murgeni — limită Galați, traficul s-a reluat în condiții dificile, de iarnă.

UPDATE ORA 08.44 Tulcea: Sector al DN 22, închis traficului auto după nici două ore de la redeschidere

Circulația autovehiculelor pe tronsonul Tulcea-Mihail Kogălniceanu de pe DN 22 Tulcea-Constanța a fost închisă din nou de autoritățile județene, la aproape două ore de la redeschidere, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta.

Decizia a fost luată în noaptea de sâmbătă spre duminică din cauza condițiilor meteorologice, fiind vânt puternic și ninsoare.

Circa 30 de autoturisme au fost oprite de polițiștii tulceni timp de aproximativ o oră în apropiere de localitatea Mihail Kogălniceanu, pentru ca șoferii acestora să ajungă în siguranță în municipiul Tulcea.

Pentru intervențiile pe drumurile din județ, autoritățile tulcene au primit din partea ISU Vaslui o autofreză. Aceasta a fost în noaptea de sâmbătă spre duminică antemergător pentru o ambulanță care a adus din Babadag la Tulcea două persoane cu probleme de sănătate.

În drumul spre Tulcea, autofreza din Vaslui a deblocat drumul și pentru cele 30 de autovehicule oprite de polițiștii tulceni la Mihail Kogălniceanu.

Potrivit ISU Delta Tulcea, pe drumurile județene se acționează cu 46 de utilaje, iar pe cele naționale cu 41 de utilaje de deszăpezire.

Datele publicate pe site-ul Prefecturii Tulcea arată că, pentru deszăpezirea celor 328 de kilometri de drumuri naționale din județ, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a încheiat un acord cadru de întreținere pe timp de iarnă în perioada 2016-2020 în valoare de 3.741.782 lei, fără TVA.

De asemenea, Consiliul Județean Tulcea are încheiat un contract de deszăpezire a drumurilor județene în perioada 2015-2017 în valoare totală de 17.448.458,36 lei, fără TVA. Lungimea totală a drumurilor județene este de 630 de kilometri.

Traficul pe drumurile naționale și județene din Tulcea a fost închis vineri dimineața din cauza ninsorilor abundente și a viscolului puternic, județul aflându-se în momentul respectiv sub Cod roșu. Restricția de circulație urma să expire sâmbătă, însă ea a fost prelungită în condițiile în care, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Tulcea a intrat sub Cod galben de vânt puternic și ninsori, iar autoritățile nu au reușit deszăpezirea drumurilor. Codul galben va expira duminică, la ora 22,00, iar autoritățile județene au anunțat că luni și marți școlile din județ vor fi închise.

ORA 08.37 Botoșani: Circulația rutieră, restricționată pe DN 29 din cauza zăpezii viscolite

Circulația autovehiculelor pe drumul național DN 29 care face legătura între municipiul Botoșani și orașul Săveni a fost restricționată, duminică dimineață, din cauza vizibilității scăzute, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Secției Drumuri Naționale, Viorel Zacrețchi.

Potrivit acestuia, din cauza vântului puternic care viscolește zăpada, vizibilitatea este sub cinci metri.

"Noi patrulăm pe acest traseu și ne asigurăm că vor fi condiții pentru redeschiderea sa. Este o măsură temporară și sperăm să redeschidem circulația în cel mai scurt timp", a afirmat Zacrețchi.

Oficialul de la Secția Drumuri Naționale susține că echipaje de poliție rutieră interzic șoferilor accesul pe acest drum.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”