UPDATE Coreea de Nord a tras trei rachete la o zi după vizita lui Biden în Asia

UPDATE Coreea de Nord a tras trei rachete la o zi după vizita lui Biden în Asia

Coreea de Nord a tras miercuri dimineaţă o "presupusă rachetă balistică intercontinentală" în cadrul unei serii de trei teste de rachete, a declarat armata sud-coreeană, la o zi după vizita preşedintele american Joe Biden în regiune, scrie AFP.

"Prima rachetă balistică (presupus ICBM) are o rază de acţiune de aproximativ 360 de kilometri şi o altitudine de aproximativ 540 de kilometri", a adăugat statul major sud-coreean într-un comunicat de presă.

Armata sud-coreeană a indicat că aceste proiectile au fost lansate la orele 06.00 (marţi, 21.00 GMT), 06.37 şi 06:42 din Sunan, la periferia Phenianului, în direcţia Mării Japoniei.

* ORA 02:49 UPDATE Coreea de Nord a tras trei rachete la o zi după vizita lui Biden în Asia

Coreea de Nord a tras miercuri trei rachete balistice spre Marea Japoniei, la câteva ore după plecarea din regiune a preşedintelui american Joe Biden, venit în Asia, printre altele, pentru a-şi reafirma sprijinul pentru Seul şi Tokyo în faţa ameninţării nucleare a Phenianului, notează AFP.

Statul major sud-coreean a indicat că aceste proiectile au fost lansate la orele 06.00 (marţi, 21.00 GMT), 06.37 şi 06:42 din Sunan, la periferia Phenianului, în direcţia Mării Japoniei, dar nu a precizat ce tipuri de rachete au fost.

Paza de coastă japoneză a evocat o "posibilă rachetă balistică" şi a cerut navelor să rămână departe de orice resturi căzute în mare.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol a convocat imediat o reuniune a Consiliului de securitate naţională, au făcut cunoscut serviciile sale.

Regimul nord-coreean, sub sancţiunile Naţiunilor Unite pentru programele sale de armament, şi-a accelerat testele de rachete în ultimele luni, dând vina pe atitudinea "ostilă" a Statelor Unite.

El a testat o rachetă balistică intercontinentală în martie pentru prima dată din 2017. Iar serviciile sud-coreene şi americane de informaţii îl bănuiesc că plănuieşte un test nuclear iminent, care ar fi şi primul în cinci ani.

Guvernul american a spus în ultimele zile că se aşteaptă la o "provocare" din partea Phenianului în timpul sau imediat după vizita lui Joe Biden, care a încheiat marţi seară un turneu în Coreea de Sud şi Japonia.

În timpul vizitei la Seul, preşedintele american şi noul său omolog sud-coreean, Yoon Suk-yeol, au discutat, potrivit acestuia din urmă, despre intensificarea exerciţiilor militare comune, precum şi despre desfăşurarea în peninsulă de avioane de luptă sau de rachete "pentru a se pregăti pentru un atac nuclear".

*ORA 00:45Coreea de Nord a tras o rachetă balistică, potrivit armatei sud-coreene

Coreea de Nord a tras miercuri o "rachetă balistică neidentificată" spre est, a anunţat armata sud-coreeană, citată de agenţia de presă Yonhap, scrie AFP.

Acest tir, cel mai recent dintr-o serie de teste de armament din acest an, care seamănă cu un afront adus sancţiunilor internaţionale împotriva Phenianului, intervine în timp ce preşedintele american Joe Biden încheie un turneu în Coreea de Sud şi Japonia. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ucrainenii suferă o pierdere importantă! Rușii l-au ucis pe Ivan „Brest” Marciuk

2 VIDEO Lunetista fotomodel, brazilianca Thalito, ucisă într-un atac al rușilor în Harkov

3 VIDEO Cum sunt vânați și uciși ofițerii ruși. Putin pierde cel de-al 58-lea ofițer

4 „Iadul pe pământ” / Mărturisirile unor soldaţi ucraineni de pe frontul din Est

5 VIDEO Avionul „glorios” cu care Putin spera să câștige în Ucraina, un dezastru. Su-34 cade din cer