UPDATE Cursa TAROM RO 371 București-Bruxelles a fost redirecționată spre aeroportul din Amsterdam; aterizarea, în 30 de minute

Aeronava TAROM RO 371 București-Bruxelles cu plecare de pe Aeroportul Henri Coandă București la ora 7,20 a fost redirecționată spre Amsterdam, în urma unor explozii care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, și urmează să aterizeze în 30 de minute.

* Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: 11 morți și 25 de răniți, potrivit presei belgiene

"Cursa TAROM București-Bruxelles de la ora 7,20 va ajunge la Amsterdam. La bordul aeronavei sunt 83 de pasageri care se află în siguranță", a declarat, pentru AGERPRES, Teo Postelnicu, reprezentant al serviciului Comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

La rândul lor, reprezentanții operatorului aerian spun că aeronava urmează să aterizeze la Amsterdam în câteva zeci de minute.

"Ținând cont de explozia care a avut loc pe aeroportul din Bruxelles, terminalul Plecări, compania TAROM informează faptul că aeronava B737 — 700 a companiei TAROM, cu număr de zbor RO 371, care a decolat de la București la ora 7,20, cu destinația Bruxelles (...) se află în zbor în acest moment și a fost redirecționată către aeroportul din Amsterdam. Aterizarea pe aeroportul din Amsterdam este prevăzută în 30 de minute", se spune într-un comunicat al TAROM.

Următoarea cursă TAROM cu destinația Bruxelles este programată la ora 16,50.

Cel puțin 11 persoane au murit și 25 au fost rănite, marți dimineață, în urma a două explozii produse la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, potrivit cotidianului belgian La Derniere Heure.

Totuși, un reprezentant al poliției federale belgiene, citat de agenția Belga, a declarat că bilanțul exploziilor este de un mort și mai mulți răniți, informează AFP și Reuters.

Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), în zona de plecări a aeroportului.

Media belgiene au relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, iar Eurocontrol a anunțat că traficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost închis până la noi dispoziții.

Cauza deflagrațiilor nu este clară deocamdată. Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-și bagajele.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Președintele a promulgat legea prin care alocațiile copiilor vor crește anual cu rata inflației!

2 Acesta este documentul trimis de Dăncilă pe furiș la Bruxelles pe 13 august 2018! Susținea teoria lui Dragnea …

3 FAKE de proporții! Firea, preoteasa neagră a PSD, o îngroapă și pe Dăncilă! Oamenii sunt indignați de ce a put…

4 CULISE / Replica lui Manda care-a făcut-o pe Dăncilă să plângă: „Nu vreți dvs. să vorbiți în engleză?”

5 Primul pas spre fuziune? Un lider PMP, numit secretar general adjunct al guvernului Orban

recomandări

Te ia DNA: Puescu Daniel/Deputat Ion Cupa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Scene uimitoare filmate prin procedeu time lapse creează impresia unei alte lumi