UPDATE Cursa TAROM RO 371 București-Bruxelles a fost redirecționată spre aeroportul din Amsterdam; aterizarea, în 30 de minute

UPDATE Cursa TAROM RO 371 București-Bruxelles a fost redirecționată spre aeroportul din Amsterdam; aterizarea, în 30 de minute

Aeronava TAROM RO 371 București-Bruxelles cu plecare de pe Aeroportul Henri Coandă București la ora 7,20 a fost redirecționată spre Amsterdam, în urma unor explozii care au avut loc pe aeroportul din Bruxelles, și urmează să aterizeze în 30 de minute.

* Explozii la aeroportul Zaventem din Bruxelles: 11 morți și 25 de răniți, potrivit presei belgiene

"Cursa TAROM București-Bruxelles de la ora 7,20 va ajunge la Amsterdam. La bordul aeronavei sunt 83 de pasageri care se află în siguranță", a declarat, pentru AGERPRES, Teo Postelnicu, reprezentant al serviciului Comunicare al Companiei Naționale Aeroporturi București (CNAB).

La rândul lor, reprezentanții operatorului aerian spun că aeronava urmează să aterizeze la Amsterdam în câteva zeci de minute.

"Ținând cont de explozia care a avut loc pe aeroportul din Bruxelles, terminalul Plecări, compania TAROM informează faptul că aeronava B737 — 700 a companiei TAROM, cu număr de zbor RO 371, care a decolat de la București la ora 7,20, cu destinația Bruxelles (...) se află în zbor în acest moment și a fost redirecționată către aeroportul din Amsterdam. Aterizarea pe aeroportul din Amsterdam este prevăzută în 30 de minute", se spune într-un comunicat al TAROM.

Următoarea cursă TAROM cu destinația Bruxelles este programată la ora 16,50.

Cel puțin 11 persoane au murit și 25 au fost rănite, marți dimineață, în urma a două explozii produse la aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles, potrivit cotidianului belgian La Derniere Heure.

Totuși, un reprezentant al poliției federale belgiene, citat de agenția Belga, a declarat că bilanțul exploziilor este de un mort și mai mulți răniți, informează AFP și Reuters.

Deflagrațiile s-au produs în jurul orei locale 08:00 (07:00 GMT), în zona de plecări a aeroportului.

Media belgiene au relatat că legăturile feroviare cu aeroportul Zaventem au fost suspendate, iar Eurocontrol a anunțat că traficul aerian pe aeroportul din Bruxelles a fost închis până la noi dispoziții.

Cauza deflagrațiilor nu este clară deocamdată. Potrivit AFP, o primă explozie a fost auzită în zona de plecări a aeroportului, urmată la scurt timp de a doua deflagrație. Numeroase persoane au fost văzute când părăseau aeroportul abandonându-și bagajele.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

2 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

3 ULTIMA ORĂ Panică la Gazprom! / Americanii au întrecut Rusia în exportul de gaz către Europa, pentru prima oară în istorie

4 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

5 A murit Peter Imre, fostul ginere al lui Meleșcanu