UPDATE Hunedoara: Explozie la mina Uricani, soldată cu patru victime; doi răniți au ajuns la spitalul Petroșani

UPDATE Hunedoara: Explozie la mina Uricani, soldată cu patru victime; doi răniți au ajuns la spitalul Petroșani

UPDATE ORA 08:47 Doi dintre minerii răniți în explozia din subteranul minei Uricani au ajuns la Spitalul de Urgență din Petroșani și au fost introduși în sălile de operație pentru evaluare, a declarat, pentru AGERPRES, directorul unității medicale, dr. Alin Vasilescu.

"Victimele prezintă arsuri și sunt în procedură de evaluare împreună cu chirurgul plastician", a spus Vasilescu.

Potrivit acestuia, un al treilea miner rănit va fi adus cu o ambulanță la spital.

După evaluarea stării de sănătate a victimelor se va decide dacă se impune sau nu ca răniții să fie transportați spre alte spitale.

* ORA 08:09 Hunedoara: Explozie la mina Uricani, soldată cu patru victime

Un miner este dat dispărut și trei au fost răniți, luni dimineața, într-o deflagrație care s-a produs pe o galerie a minei Uricani, din Valea Jiului, exploatarea subterană fiind în procedură de închidere.

Potrivit prefectului județului Hunedoara, Fabius Kiszlely, trei mineri au fost găsiți și au fost scoși afară din subteran, iar pentru cel de al patrulea vor fi efectuate operațiunile necesare de salvare.

"Salvatorii mineri profesioniști vor intra în subteran pentru a-l găsi pe cel de-al patrulea miner", a precizat prefectul județului Hunedoara.

Conform primelor date ale Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, unul dintre cei trei răniți este în stare gravă, iar ceilalți doi prezintă leziuni mai ușoare.

Cei patru mineri efectuau lucrări de închidere la exploatarea Uricani, iar la momentul producerii deflagrației se aflau pe o galerie între orizonturile 300 și 500.

"Galeria face legătura între orizonturile 300 și 500, iar minerii se aflau la capătul orizontului 300, adică la circa 450 de metri sub pământ. Este vorba de o galerie pe care noi o numim galerie de aeraj", a explicat, pentru AGERPRES, primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăiescu.

Conform acestuia, Mina Uricani se află într-un program de închidere, iar la sfârșitul acestui an activitatea exploatării trebuie să înceteze.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...