UPDATE Incendiul de la fabrica de vopseluri din Orăștie: Populația este sfătuită să rămână în locuințe

UPDATE Incendiul de la fabrica de vopseluri din Orăștie: Populația este sfătuită să rămână în locuințe

Populația din municipiul Orăștie este sfătuită să închidă ușile și ferestrele locuințelor și să rămână în case pentru a evita inhalarea fumului degajat în atmosferă în urma incendiului care s-a produs marți după-amiază la o fabrică de vopseluri pe bază de uleiuri din localitate, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Hunedoara.

"În municipiul Orăștie a fost activat sistemul de alarmare a populației. Oamenii sunt sfătuiți să rămână în locuințe până la stingerea incendiului", a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

De asemenea, populația este rugată să evite deplasarea în zona în care se află hala de producție unde s-a produs incendiul.

Hala cuprinsă de flăcări se află situată la marginea municipiului Orăștie, la o distanță de circa 700 de metri de primele locuințe ale oamenilor. Fumul negru poate fi observat din șoseaua care face legătura dintre Deva și Orăștie.

Incendiul se manifestă la o hală construită pe cinci niveluri, cu o suprafață de 5.000 de metri pătrați, în care se prelucrează vopseluri.

În urma incendiului, un bărbat de 27 de ani a suferit arsuri de gradul patru și a fost transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor din Orăștie, el urmând să fie transferat la secția de arși a unui spital din Timișoara. Alte patru persoane, care s-au intoxicat cu fum, au fost tratate de medici la locul intervenției.

Efectivele de pompieri mobilizate la fața locului acționează pentru stoparea propagării arderii la halele din apropierea locului incendiului. În sprijinul lor au fost solicitate și echipaje de pompieri din județele Gorj, Alba și Sibiu.

Hunedoara: Cinci persoane au fost rănite în urma unei explozii la o fabrică de uleiuri din Orăștie

Cinci persoane au fost rănite în urma unei explozii la o fabrică de uleiuri din Orăștie, deflagrația fiind urmată de un incendiu care s-a generalizat la toată hala de producție.

"Incendiul este generalizat la toată hala. Intervenția este dificilă din cauza flăcărilor mari, a temperaturilor ridicate și a degajărilor mari de fum", a informat ISU Hunedoara.

Din primele informații, cinci persoane au fost rănite, dintre care una prezintă arsuri, iar celelalte patru, intoxicații cu fum.

"Rănitul este un tânăr de 27 de ani, care prezintă arsuri de gradul patru pe corp", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, maior Anemona Doda.

Treizeci de pompierii intervin marți după-amiază la fața locului, cu șapte autospeciale de stingere și un echipaj SMURD. De asemenea, în zonă se mai află patru ambulanțe de la Serviciul Județean de Ambulanță Hunedoara și a fost solicitată prezența unui elicopter SMURD.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...