UPDATE Prahova: Consilier al fostului primar Andrei Chiliman, audiat la DNA Ploiești (surse)

UPDATE Prahova: Consilier al fostului primar Andrei Chiliman, audiat la DNA Ploiești (surse)

Un consilier al fostului primar al Sectorului 1 București, Andrei Chiliman, este audiat, miercuri, la sediul DNA Ploiești, el fiind suspectat de luare de mită, au afirmat surse apropiate anchetei.

Potrivit acestora, Robert Grigorescu, consilier al lui Andrei Chiliman, este cercetat pentru că ar fi luat mită în schimbul atribuirii unor contracte cu Primăria Sectorului 1.

Numele lui Grigorescu apare în documente ale DNA Ploiești din dosarul în care Chiliman este urmărit penal de DNA Ploiești pentru constituire de grup infracțional organizat și complicitate la trafic de influență în formă continuată.

Fostul primar este cercetat în dosar alături de Vlad Moisescu (fost trezorier al PNL), Ioana Costescu (consilier personal al primarului) și Ion Brad (consilier local).

Potrivit DNA, începând cu anul 2004, după alegerile locale, la inițiativa lui Vlad Moisescu, a fost constituit un grup infracțional organizat, din care mai făceau parte Andrei Chiliman, Ioana Costescu și Ion Brad, ce a avut drept scop comiterea unor fapte de corupție, care să genereze obținerea unor comisioane cuprinse între 10% și 15% din valoarea lucrărilor atribuite pe criterii clientelare unor firme.

Vlad Moisescu este cel care coordona grupul, solicita și încasa comisioanele și dispunea cu privire la modalitatea gestionarii acestora, Ioana Costescu și Ion Brad derulau activități de determinare a plății comisioanelor și de încasare a acestora, iar Andrei Chiliman garanta favorizarea societăților agreate în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor și, ulterior, pe parcursul derulării acestora, arată procurorii.

Conform acestora, banii primiți de la reprezentanții societăților comerciale au fost împărțiți în următoarele procente: 30% Andrei Chiliman; 15% Vlad Moisescu; 15% Ioana Costescu; 15% Ion Brad; 10% PNL — filiala Sector 1.

DNA mai arată că diferența de 15% a fost folosită pentru diverse cheltuieli legate de remunerarea suplimentară a funcționarilor care au sprijinit, în diferite modalități, la derularea activităților ilicite.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”