UPDATE Șeful Poliției Mizil și alte trei persoane, arestați preventiv în dosarul de trafic de minori și de persoane

UPDATE Șeful Poliției Mizil și alte trei persoane, arestați preventiv în dosarul de trafic de minori și de persoane

UPDATE ORA 17.00 Șeful Poliției orașului prahovean Mizil, Marius Rotaru, a fost arestat preventiv, joi după-amiază, alături de alte trei persoane, în dosarul de trafic de minori și trafic de persoane în care cei patru inculpați au fost reținuți de procurorii DIICOT Ploiești după mai multe ore de audieri.

Magistrații Tribunalului Prahova au admis propunerea procurorilor și au dispus emiterea de mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Marius Rotaru și al altor trei persoane, decizia nefiind definitivă.

Șeful Poliției Mizil, Marius Rotaru, dar și inculpații Eduard-Florian Baicu, Leontin-Florian Călin și Cornelia Chirbea au fost reținuți pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului și folosire abuzivă a funcției în scop sexual.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna decembrie 2015 și până în prezent, inculpații Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia și suspecții C. N. F., R. M.-M. și C. S. au inițiat și constituit un grup infracțional organizat având ca scop săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea și adăpostirea în scopul exploatării sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violență. S-a reținut că inculpații au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza județelor Prahova și Buzău să întrețină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona", se precizează într-un comunicat DIICOT.

Potrivit documentului, există suspiciunea rezonabilă că Marius Rotaru, în calitate de șef al Poliției Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracțional prin lipsa acțiunii conferite de atribuțiile de serviciu și nesesizarea organelor competente.

UPDATE ORA 12.31 DIICOT: Șeful Poliției Mizil — suspectat că a pretins favoruri sexuale din partea unor persoane exploatate

Șeful Poliției orașului prahovean Mizil, Marius Rotaru, reținut joi alături de alți trei inculpați într-un dosar instrumentat de procurorii DIICOT Ploiești, este suspectat că a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii unei grupări infracționale.

Marius Rotaru, Eduard-Florian Baicu, Leontin-Florian Călin și Cornelia Chirbea au fost reținuți pentru 24 de ore pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de minori, trafic de persoane, furt calificat, viol, favorizarea făptuitorului și folosire abuzivă a funcției în scop sexual, potrivit unui comunicat al DIICOT transmis AGERPRES.

Conform aceleiași surse, există suspiciunea rezonabilă că Marius Rotaru, în calitate de șef al Poliției Mizil, i-a favorizat pe membrii grupului infracțional prin lipsa acțiunii conferite de atribuțiile de serviciu și nesesizarea organelor competente.

"De asemenea, s-a reținut că inculpatul Rotaru Marius a pretins favoruri sexuale din partea mai multor persoane exploatate de către membrii grupului infracțional organizat în scopul de a îndeplini un act care intra în atribuțiile sale de serviciu, respectiv acela de a da curs plângerilor formulate de către aceste persoane", se mai arată în comunicat.

Activitatea infracțională a membrilor grupării s-a desfășurat din decembrie 2015 și până în prezent.

"În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu luna decembrie 2015 și până în prezent, inculpații Baicu Eduard-Florian, Călin Leontin-Florian, Chirbea Cornelia și suspecții C. N. F., R. M.-M. și C. S. au inițiat și constituit un grup infracțional organizat având ca scop săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori și trafic de persoane, constând în recrutarea, transportarea și adăpostirea în scopul exploatării sexuale, de cele mai multe ori prin exercitarea de acte de violență. S-a reținut că inculpații au constrâns persoanele vătămate care erau recrutate în special de pe raza județelor Prahova și Buzău să întrețină zilnic acte sexuale la stradă cu diverse persoane care tranzitau zona", se precizează în comunicatul DIICOT.

Inculpații reținuți urmează să fie prezentați Tribunalului Prahova cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunea a fost efectuată împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Prahova și ai Serviciului Tehnic și Serviciului Operații din cadrul Structurii Centrale a Direcției Generale Anticorupție.

ORA 7.39 Șeful Poliției Mizil, reținut de DIICOT Ploiești

Șeful Poliției orașului prahovean Mizil, Marius Rotaru, a fost reținut, joi dimineață, de procurorii DIICOT Ploiești după mai multe ore de audieri, fiind scos încătușat din sediul Parchetului, surse apropiate anchetei spunând că el este acuzat de abuz în serviciu și favorizarea infractorului.

Potrivit surselor citate, Marius Rotaru ar fi protejat o rețea de proxeneți din Mizil care exploata inclusiv minore.

Astfel, unele dintre minore ar fi depus plângeri la Poliția Mizil în care arătau că sunt exploatate sexual, însă reclamațiile acestora nu ar fi fost soluționate de structura condusă de Rotaru, au precizat surse apropiate anchetei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...