UPDATE SUA: Autorul atacului armat din Houston soldat cu nouă răniți era un avocat local

UPDATE SUA: Autorul atacului armat din Houston soldat cu nouă răniți era un avocat local

Bărbatul care a deschis focul luni dimineață în parcarea unui mall din Houston, provocând rănirea a nouă persoane, era un avocat local, potrivit poliției, relatează DPA.

Șefa interimară a poliției din Houston, Martha Montalvo, a declarat că la mijloc ar fi fost 'chestiuni' legate de firma de avocatură la care lucra.

Poliția din Houston a anunțat pe Twitter că atacatorul a murit la sosirea la un spital din apropiere după un schimb de focuri cu poliția.

'Din câte înțeleg eu, el a început pur și simplu să tragă în polițiști', a spus Montalvo.

Majoritatea rănilor suferite de victime sunt minore, dar un rănit este în stare gravă și un altul prezintă leziuni serioase, a spus ea.

Poliția nu a făcut publică identitatea atacatorului.

Potrivit postului de televiziune ABC13, suspectul era partener la o mică firmă de avocatură din Houston.

Profilul suspectului de pe LinkedIn menționează că acesta era avocat din 2003 și că nu mai avea nicio asociere cu fosta firmă de avocatură. Potrivit ABC13, firma pare să se fi dizolvat.

Potrivit autorităților, în automobilul Porsche al suspectului parcat în apropierea mall-ului au fost găsite și alte arme de foc, a precizat Montalvo, potrivit căreia suspectul locuia în apropiere.

Ea a mai spus că nu crede că suspectul s-a sinucis. 'Din câte știu la acest moment, a fost neutralizat de poliție', a afirmat Martha Montalvo.

Atacatorul de la Houston a fost ucis de poliție

Atacatorul care a deschis focul luni dimineață într-un centru comercial din orașul american Houston și a rănit mai multe persoane a fost împușcat mortal de polițiștii aflați la fața locului, relatează AFP.

Conform bilanțului comunicat de pompieri au fost rănite șase persoane, unele atinse de gloanțe și altele de cioburile geamurilor, iar un rănit se află în stare critică.

Potrivit postului ABC News, autorul atacului este un bărbat de culoare care a folosit un revolver. Agenții de poliție au deschis la rândul lor focul asupra lui. Informațiile inițiale sugerau că acesta ar fi fost rănit și ar fi fost menținut la fața locului pentru a se verifica dacă are explozivi asupra sa, dar în final autoritățile au confirmat decesul. Poliția a precizat că el a acționat singur și că nu există un al doilea atacator.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 06:30 (11:30 GMT). Imaginile înregistrate cu telefonul de către un martor au surprins schimbul de focuri dintre poliție și atacatorul care a încercat să se adăpostească în spatele unui zid.

Echipele de geniști au izolat zona, inclusiv mașina atacatorului, pentru a verifica plasarea unor eventuale dispozitive explozive.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…