UPDATE Tenis: Sorana Cîrstea, semifinalistă la Nurnberg (WTA)

UPDATE Tenis: Sorana Cîrstea, semifinalistă la Nurnberg (WTA)

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea s-a calificat, vineri, în semifinalele turneului WTA de la Nurnberg (Germania), dotat cu premii totale de 226.750 dolari, după ce a dispus de kazaha Iulia Putințeva, a doua favorită, cu 6-3, 3-6, 6-4.

Meciul fusese întrerupt joi seara, la scorul de 4-4 în setul al treilea (după două ore și 42 de minute), din cauza întunericului, și a fost reluat vineri, Sorana câștigând ultimele două ghemuri.

Fiecare jucătoare a dominat câte un set, iar în decisiv Sorana a început cu break, dar apoi a fost egalată (1-1), iar Putințeva s-a desprins la 3-1. Cîrstea a reușit un nou break, iar apoi a restabilit egalitatea, 3-3, după care fiecare și-a câștigat o dată serviciul, înainte de întreruperea partidei (4-4).

Cîrstea (27 ani, 67 WTA) și Putințeva (22 ani, 28 WTA) se înfruntaseră de două ori până acum în circuitul WTA, kazaha învingând în 2015, în sferturi, la Contrexeville (Franța, ITF, 100.000 dolari) cu 7-5, 6-2, iar Sorana, anul trecut, în primul tur la Mallorca (WTA), cu 6-3, 6-2.
Sorana Cîrstea și-a asigurat un cec de 9.274 euro și 110 puncte WTA, iar vineri după amiaza o va întâlni în semifinale pe Barbora Krejcikova (Cehia), jucătoare venită din calificări. Sorana nu a mai jucat până acum cu Krejcikova (21 ani, 254 WTA).

Cealaltă semifinală le va opune pe olandeza Kiki Bertens, principala favorită, și pe japoneza Misaki Doi.

Pentru Sorana este prima semifinală jucată anul acesta, după ce a ajuns în optimi la Australian Open și în sferturi la Madrid.

AGERPRES (autor: Mihai Țenea, editor: Vlad Constantinescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”