UPDATE Timiș: Protestul s-a încheiat, după ce manifestanții au trecut pe la sediul DNA, Prefectură și Complexul studențesc

UPDATE Timiș: Protestul s-a încheiat, după ce manifestanții au trecut pe la sediul DNA, Prefectură și Complexul studențesc

Cea de-a patra zi de proteste de la Timișoara, la care au participat în jur de 20.000 de persoane, s-a încheiat în jurul orei 23,30, în Piața Victoriei.

* LIVE UPDATE Protest în București: Peste 90.000 de persoane în Piața Victoriei (FOTO)

Protestatarii s-au adunat în jurul orei 18,00 în mai multe cartiere, de unde au venit în piața centrală și unde au manifestat împotriva actelor normative adoptate de Guvern în domeniul Justiției.

După ora 21,00, ei au pornit spre sediul DNA, unde au scandat lozinci de susținere pentru această instituție, au trecut pe la Prefectura Timiș, au cerut demisia Guvernului și apoi au ajuns în Complexul studențesc. Pe parcurs, oamenii s-au mai desprins din grup, iar în Piața Victoriei au ajuns circa 4.000 de persoane, după ora 23,00.

Organizatorii au anunțat că sâmbătă vor proceda după același program ca și vineri, respectiv la ora 18,00 se vor întâlni în punctele fixate din cartiere, la ora 18,30 vor porni spre Piața Victoriei, iar la ora 19,00 vor începe protestul pe platoul din fața Operei (în Piața Victoriei).

Protestul de vineri seară s-a încheiat fără incidente.


UPDATE ORA 22.23 Timiș: Manifestanții din Piața Victoriei au pornit spre cartierele Timișoarei

Cei circa 20.000 de manifestanți adunați în Piața Victoriei din Timișoara au pornit înainte de ora 22,00 pe două trasee spre cartiere ale orașului, la fel ca în serile precedente.

Cu toate că mulțimea din piața centrală se adunase venind din cartiere, organizatorii au propus să se mărșăluiască din nou și prin alte zone municipale, însoțiți de forțele de ordine.

Înainte de încolonare, Tudor Chirilă, solistul de la trupa Vama, a venit în fața Operei și le-a adresat manifestanților mesaje de unitate și de susținere a protestului.


UPDATE ORA 21.28 Timiș: Peste 20.000 de protestatari în Piața Victoriei

În Piața Victoriei din Timișoara manifestau pașnic peste 20.000 de oameni vineri seara, în jurul orei 21,30, oamenii venind în grupuri mari din mai multe cartiere ale orașului.

Pentru această seară, organizatorii protestului central au schimbat modalitatea de deplasare a protestatarilor. Astfel, nu au mai plecat cei adunați în centru prin cartiere, ci macro-grupurile s-au format în cartiere de unde însoțiți de jandarmi au pornit spre Piața Victoriei.

Până la această oră nu s-au înregistrat incidente.

UPDATE ORA 20. 10 Timiș: Circa 10.000 de timișoreni au ajuns în Piața Victoriei

Circa 10.000 de protestatari sunt, vineri seara, în Piața Victoriei din Timișoara, în jurul orei 20,00, continuând seria manifestărilor îndreptate împotriva ordonanței adoptate de guvern privind modificarea codurilor penale.

Între timp, în piața centrală continuă să ajungă grupuri masive de manifestanți, formate în cartierele municipiului.

Ei scandează lozinci antiguvernamentale și împotriva lui Liviu Dragnea: ''Să vă fie frică, țara se ridică'', ''Abrogați și plecați'', dar și ''Jandarmeria, jos pălăria'' și au pancarte cu inscripții care completează în același sens lozincile.

Pe trasee, coloanele au fost însoțite de oameni de ordine și nu au fost semnalate, până în prezent, incidente.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA