USR începe strângerea de semnături pentru parlamentare; primul cort - amplasat în Piața Universității

USR începe strângerea de semnături pentru parlamentare; primul cort - amplasat în Piața Universității

Uniunea Salvați România anunță că va amplasa, luni, în Piața Universității, un prim cort în vederea strângerii semnăturilor pentru participarea la alegerile parlamentare, după ce a așteptat 30 de zile o autorizație din partea Primăriei Capitalei, dar solicitarea a rămas fără răspuns.

"Primăria Capitalei nu a răspuns solicitării Uniunii Salvați România privind amplasarea de corturi. Azi voi instala primul cort, autorizat prin aprobare tacită. (...) USR a depus cererea pentru amplasarea corturilor în vederea strângerii semnăturilor necesare pentru participarea la alegerile parlamentare pe 26 august, dată de la care au trecut 30 de zile", a anunțat liderul USR, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook .

El a precizat că acest prim punct pentru strângerea semnăturilor, de la Piața Universității, urmează să fie amplasat la ora 12,00, însă USR intenționează să instaleze astfel de corturi, pe parcursul zilei, în toate sectoarele Capitalei.

"Considerăm că solicitarea de autorizare intră sub incidența legii privind procedura aprobării tacite, care prevede că, după expirarea termenului stabilit pentru emiterea autorizației și în lipsa unei comunicări scrise din partea autorității administrației publice, solicitantul poate desfășura activitatea, presta serviciul sau exercita profesia pentru care s-a solicitat autorizarea", a menționat Nicușor Dan.

Pe 23 septembrie, deputatul Remus Cernea, care dorește să candideze independent la alegerile parlamentare, a amplasat un cort pentru strângerea semnăturilor în Piața Unirii, anunțând că a depus în urmă cu 30 de zile o solicitare la Primăria Capitalei în vederea obținerii unei autorizații, dar că nu a primit niciun răspuns.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...