Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

USR începe strângerea de semnături pentru parlamentare; primul cort - amplasat în Piața Universității

Uniunea Salvați România anunță că va amplasa, luni, în Piața Universității, un prim cort în vederea strângerii semnăturilor pentru participarea la alegerile parlamentare, după ce a așteptat 30 de zile o autorizație din partea Primăriei Capitalei, dar solicitarea a rămas fără răspuns.

"Primăria Capitalei nu a răspuns solicitării Uniunii Salvați România privind amplasarea de corturi. Azi voi instala primul cort, autorizat prin aprobare tacită. (...) USR a depus cererea pentru amplasarea corturilor în vederea strângerii semnăturilor necesare pentru participarea la alegerile parlamentare pe 26 august, dată de la care au trecut 30 de zile", a anunțat liderul USR, Nicușor Dan, pe pagina sa de Facebook.

El a precizat că acest prim punct pentru strângerea semnăturilor, de la Piața Universității, urmează să fie amplasat la ora 12,00, însă USR intenționează să instaleze astfel de corturi, pe parcursul zilei, în toate sectoarele Capitalei.

"Considerăm că solicitarea de autorizare intră sub incidența legii privind procedura aprobării tacite, care prevede că, după expirarea termenului stabilit pentru emiterea autorizației și în lipsa unei comunicări scrise din partea autorității administrației publice, solicitantul poate desfășura activitatea, presta serviciul sau exercita profesia pentru care s-a solicitat autorizarea", a menționat Nicușor Dan.

Pe 23 septembrie, deputatul Remus Cernea, care dorește să candideze independent la alegerile parlamentare, a amplasat un cort pentru strângerea semnăturilor în Piața Unirii, anunțând că a depus în urmă cu 30 de zile o solicitare la Primăria Capitalei în vederea obținerii unei autorizații, dar că nu a primit niciun răspuns.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 VIDEO Președintele Iohannis, dezvăluiri șocante despre votul din Diaspora!

3 ALERTĂ SCANDAL la Realitatea TV cu un bou de la PNL și jurnalista Ioana Ene Dogioiu! / VIDEO

4 ALERTĂ N-au bani să plătească! Legea pensiilor a fost respinsă din cauza absenteismului masiv al senatorilor P…

5 VIDEO Ce bou! Deputatul PNL Ben Oni Ardelean i-a făcut „nesimțiți” pe jurnaliști și i-a amenințat cu ridicarea…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!