Vâlcea: Protest spontan al asistenţilor maternali, nemulţumiţi căle-au scăzut salariile cu peste 500 de lei

Vâlcea: Protest spontan al asistenţilor maternali, nemulţumiţi căle-au scăzut salariile cu peste 500 de lei

Câteva zeci de asistenţi maternali din judeţul Vâlcea au protestat vineri, spontan, în faţa Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, nemulţumiţi de salarii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), Narcisa Bucur, protestul a fost unul paşnic şi fără incidente.

La acest protest, care a început la ora 11,00, au participat 35 de asistenţi maternali care nu au scandat şi nu au afişat pancarte. Protestatarii s-au deplasat apoi spre sediul Consiliului Judeţean (CJ) şi Prefecturii Vâlcea.

Protestul s-a încheiat după ce o delegaţie a asistenţilor maternali a avut o întrevedere cu prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin.

Prefectul a declarat vineri, pentru AGERPRES, că asistenţii maternali cu care a avut discuţii au susţinut că le-au scăzut veniturile din salarii cu sume între 500 şi 700 de lei din cauză că nu le-au mai fost acordate anumite sporuri de care au beneficiat în primele două luni ale anului.

"Asistenţii maternali au spus că în medie le-au scăzut salariile cu sume între 500 de lei şi 700 de lei şi le-am solicitat să întocmească un memoriu despre această situaţie, la care să ataşeze şi documente justificative, fluturaşi de salarii, pe care îl vom transmite către Guvern, respectiv către Ministerul Muncii", a precizat Florian Marin.

Memoriul în cauză urmează a fi depus luni la Prefectura Vâlcea. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Loredana a fugit cu „morcovul italian”?

2 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

3 VIDEO Priviți ce postează Armata Rusiei!

4 Valentin Naumescu: Rusia a luat deja decizia privind Ucraina / Amănuntul uitat de mulți și invocat de profesor

5 VIDEO Ea este „găuritoarea” de prezervative din Sibiu