Vâlcea: Protest spontan al asistenţilor maternali, nemulţumiţi căle-au scăzut salariile cu peste 500 de lei

Vâlcea: Protest spontan al asistenţilor maternali, nemulţumiţi căle-au scăzut salariile cu peste 500 de lei

Câteva zeci de asistenţi maternali din judeţul Vâlcea au protestat vineri, spontan, în faţa Direcţiei Generale pentru Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vâlcea, nemulţumiţi de salarii.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ), Narcisa Bucur, protestul a fost unul paşnic şi fără incidente.

La acest protest, care a început la ora 11,00, au participat 35 de asistenţi maternali care nu au scandat şi nu au afişat pancarte. Protestatarii s-au deplasat apoi spre sediul Consiliului Judeţean (CJ) şi Prefecturii Vâlcea.

Protestul s-a încheiat după ce o delegaţie a asistenţilor maternali a avut o întrevedere cu prefectul judeţului Vâlcea, Florian Marin.

Prefectul a declarat vineri, pentru AGERPRES, că asistenţii maternali cu care a avut discuţii au susţinut că le-au scăzut veniturile din salarii cu sume între 500 şi 700 de lei din cauză că nu le-au mai fost acordate anumite sporuri de care au beneficiat în primele două luni ale anului.

"Asistenţii maternali au spus că în medie le-au scăzut salariile cu sume între 500 de lei şi 700 de lei şi le-am solicitat să întocmească un memoriu despre această situaţie, la care să ataşeze şi documente justificative, fluturaşi de salarii, pe care îl vom transmite către Guvern, respectiv către Ministerul Muncii", a precizat Florian Marin.

Memoriul în cauză urmează a fi depus luni la Prefectura Vâlcea. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”