Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control al premierului

Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control al premierului

Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control al prim-ministrului, decizia fiind luată în urma unei discuții între acesta și premierul Dacian Cioloș, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"Șeful Corpului de control și-a anunțat intenția de a pleca din Executiv înainte de declarațiile pe care le-a făcut și care priveau reacția autorităților în cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control. Premierul a avut o discuție cu Valentin Mircea și au convenit ca până la finalul acestui mandat șeful Corpului de control să rămână în funcția pe care o deține", a spus Liviu Iolu.

Precizările au fost făcute după ce au apărut informații că Valentin Mircea ar urma să părăsească funcția de șef al Corpului de control al premierului, cel mai probabil începând cu luna octombrie.

La rândul său, Valentin Mircea a arătat luni pe Facebook că i-a solicitat lui Dacian Cioloș să fie eliberat din funcție, odată cu reorganizarea Corpului de control al prim-ministrului în Inspecția Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, însă premierul l-a rugat să rămână până la finalizarea mandatului actualului Executiv.

"Încă de la începutul lunii septembrie am solicitat premierului ca, odată cu reorganizarea Corpului de control al prim-ministrului în Inspecția Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fiu eliberat din funcție, pentru a putea să mă ocup de proiectele profesionale și academice amânate odată cu venirea la Guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale în străinătate. Premierul m-a rugat să rămân însă în continuare, până la finalizarea mandatului actualului Guvern", a precizat Valentin Mircea.

Totodată, el a susținut că proiectul de OUG privind înființarea Inspecției Generale a Guvernului prevede ca la conducerea acestei noi structuri să se afle un funcționar public, în vederea asigurării profesionalismului și stabilității structurii de control a Guvernului.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ministrul Energiei, despre noul ordin ANRE: Omul nu se mai înghesuie la ghișeu, îi vine acasă factura pe ianua…

2 Navalnîi prezintă imagini cu "palatul lui Vladimir Putin": 18.000 de metri pătrați, într-un complex de 7.000 d…

3 Planeta Moldova / Poliţist fotografiat în timpul unui joc erotic: îmbrăcat în lenjerie de damă şi cu un morcov î…

4 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…

5 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…