Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control al premierului

Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control al premierului

Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control al prim-ministrului, decizia fiind luată în urma unei discuții între acesta și premierul Dacian Cioloș, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"Șeful Corpului de control și-a anunțat intenția de a pleca din Executiv înainte de declarațiile pe care le-a făcut și care priveau reacția autorităților în cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control. Premierul a avut o discuție cu Valentin Mircea și au convenit ca până la finalul acestui mandat șeful Corpului de control să rămână în funcția pe care o deține", a spus Liviu Iolu.

Precizările au fost făcute după ce au apărut informații că Valentin Mircea ar urma să părăsească funcția de șef al Corpului de control al premierului, cel mai probabil începând cu luna octombrie.

La rândul său, Valentin Mircea a arătat luni pe Facebook că i-a solicitat lui Dacian Cioloș să fie eliberat din funcție, odată cu reorganizarea Corpului de control al prim-ministrului în Inspecția Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, însă premierul l-a rugat să rămână până la finalizarea mandatului actualului Executiv.

"Încă de la începutul lunii septembrie am solicitat premierului ca, odată cu reorganizarea Corpului de control al prim-ministrului în Inspecția Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fiu eliberat din funcție, pentru a putea să mă ocup de proiectele profesionale și academice amânate odată cu venirea la Guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale în străinătate. Premierul m-a rugat să rămân însă în continuare, până la finalizarea mandatului actualului Guvern", a precizat Valentin Mircea .

Totodată, el a susținut că proiectul de OUG privind înființarea Inspecției Generale a Guvernului prevede ca la conducerea acestei noi structuri să se afle un funcționar public, în vederea asigurării profesionalismului și stabilității structurii de control a Guvernului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...