Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control al premierului

Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control al prim-ministrului, decizia fiind luată în urma unei discuții între acesta și premierul Dacian Cioloș, a anunțat, luni, purtătorul de cuvânt al Executivului, Liviu Iolu.

"Șeful Corpului de control și-a anunțat intenția de a pleca din Executiv înainte de declarațiile pe care le-a făcut și care priveau reacția autorităților în cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din funcția de șef al Corpului de control. Premierul a avut o discuție cu Valentin Mircea și au convenit ca până la finalul acestui mandat șeful Corpului de control să rămână în funcția pe care o deține", a spus Liviu Iolu.

Precizările au fost făcute după ce au apărut informații că Valentin Mircea ar urma să părăsească funcția de șef al Corpului de control al premierului, cel mai probabil începând cu luna octombrie.

La rândul său, Valentin Mircea a arătat luni pe Facebook că i-a solicitat lui Dacian Cioloș să fie eliberat din funcție, odată cu reorganizarea Corpului de control al prim-ministrului în Inspecția Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, însă premierul l-a rugat să rămână până la finalizarea mandatului actualului Executiv.

"Încă de la începutul lunii septembrie am solicitat premierului ca, odată cu reorganizarea Corpului de control al prim-ministrului în Inspecția Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fiu eliberat din funcție, pentru a putea să mă ocup de proiectele profesionale și academice amânate odată cu venirea la Guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale în străinătate. Premierul m-a rugat să rămân însă în continuare, până la finalizarea mandatului actualului Guvern", a precizat Valentin Mircea.

Totodată, el a susținut că proiectul de OUG privind înființarea Inspecției Generale a Guvernului prevede ca la conducerea acestei noi structuri să se afle un funcționar public, în vederea asigurării profesionalismului și stabilității structurii de control a Guvernului.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Digi24 / Propunerile controversate de pe lista lui Orban. Cum arată ultima variantă a Guvernului

2 Curvăsăria îngroapă România! Fosta „chinezului” din Guvernul PSD, dată afară din directoratul Transelectrica d…

3 Bursa zvonurilor / Care sunt miniștrii care ar putea face parte din Guvernul Orban. Sighiartău, dat la o parte

4 Din sânge de hoț! / Compania germană Schweinemast Brader a cerut insolvența fermei Salcia după ce băiatul lui Dr…

5 BREAKING / Meleșcanu ar putea fi demis de la șefia Senatului prin decizie a CCR! Judecătorul raportor, Daniel Mo…

recomandări

Te ia DNA: Emilian Gămureac

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Iată cum te poți cățăra pe turnul Eiffel