Valeriu Gheorghiţă: Relaxările demonstrează eficienţa măsurilor luate de autorităţi până în prezent

Valeriu Gheorghiţă: Relaxările demonstrează eficienţa măsurilor luate de autorităţi până în prezent

Relaxările intrate în vigoare începând de sâmbătă demonstrează eficienţa măsurilor luate de autorităţi până în prezent, situaţia intrând într-o perioadă de control din punct de vedere epidemiologic, a afirmat coordonatorul Campaniei Naţionale de Vaccinare anti-Covid-19, dr. Valeriu Gheorghiţă.

"Este important să consolidăm această evoluţie favorabilă din punct de vedere a pandemiei, să avem predictibilitate şi stabilitate pe termen lung, încât, progresiv, să putem să ridicăm şi alte restricţii şi să nu mai stăm cu teama că ne întoarcem la un punct zero, că ne lovim de o creştere a numărului de cazuri şi de un sistem medical care nu poate face faţă. Este important să conştientizăm cu toţii importanţa vaccinării, singura măsură care ne oferă pe termen lung stabilitate din punct de vedere epidemiologic şi care ne oferă siguranţă mai mare comunităţilor noastre şi a ţării în general", a declarat sâmbătă dr. Valeriu Gheorghiţă, prezent la Castelul Bran unde este amenajat un centru de vaccinare.

El a făcut un apel către primari, în special din zona rurală, să sprijine campania de imunizare.

"Nu mai cred în varianta că oamenii nu vor să se vaccineze. Oamenii nu găsesc locul, timpul, integrat în activitatea lor de zi cu zi. Aş lansa un apel un apel către toţi primarii să creeze modalităţi suplimentare adaptate la condiţiile comunităţii respective, deoarece ei cunosc cel mai bine realitatea la faţa locului. Şi rolul nostru este să sprijinim orice astfel de iniţiativă", a precizat colonelul Valeriu Gheorghiţă.

Potrivit acestuia, în şcoli se respectă "regulile mult mai bine decât în alte medii". AGERPRES/(A-autor: Diana Dumitru, editor: Cătălina Matei, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Tânăr măcelărit de membrii unuia dintre cele mai sângeroase clanuri de lângă București

2 „Uite cum o frec pentru tine, aici trebuia să fie gura ta” a ajuns consilier la BNR, coleg cu Dăncilă

3 Un dom de căldură, cu temperaturi de 45 grade Celsius, va pârjoli România și sud-estul Europei

4 Rău a ajuns băbăcioiu'! / „Însoțitoarea” și-a pus telefonul pe burta lui Țiriac, la plajă, la Mamaia!

5 Citiți! / Când ăștia au bătut cu pumnul în masă, președintele României a întors o lege care le strica ploile...