Vaslui: Ofițerii Iulian Munteanu și Mihai Axente rămân în arest preventiv

Vaslui: Ofițerii Iulian Munteanu și Mihai Axente rămân în arest preventiv

Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, și comisarul-șef Mihai Axente, din cadrul IGPR, rămân în arest preventiv, după ce magistrații Curții de Apel Iași au admis contestația făcută de procurorii DNA la decizia plasării celor doi ofițeri în arest la domiciliu, luată de judecătorii Tribunalului Vaslui. Cei doi ofițeri au fost arestați preventiv în luna decembrie a anului trecut, pentru fapte de corupție.

Iulian Munteanu a fost trimis în judecată, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (trei infracțiuni), dare de mită în formă continuată (două acte materiale), trafic de influență (trei infracțiuni, din care una în formă continuată), cumpărare de influență, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (trei infracțiuni), instigare la abuz în serviciu (11 infracțiuni), fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals material în înscrisuri oficiale (cinci infracțiuni), fals intelectual și instigare la fals intelectual (două infracțiuni).

În același dosar, ofițerul Mihai Axente din cadrul IGPR este acuzat de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), nerespectarea regimului armelor și munițiilor și instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În aceeași cauză au fost trimiși în judecată mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, printre care fostul inspector-șef al instituției, Mihai Carp și fostul șef al Serviciului Rutier Vaslui, Ioan Vârlan.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 A murit una dintre cele mai frumoase femei ale României, la doar 49 de ani

2 „Drama Foișor”, o nouă manipulare ordinară? / Directorul pus de Firea, elementul-cheie al regiei

3 CAZ RAR / Curtea de Apel Cluj dispune confiscarea a aproape 2,7 milioane de lei, reprezentând avere nejustifica…

4 Citiți și voi ce spune omul ăsta!

5 Călin Georgescu a demisionat din Clubul de la Roma: Nu doresc să mă iudesc