Vaslui: Ofițerii Iulian Munteanu și Mihai Axente rămân în arest preventiv

Vaslui: Ofițerii Iulian Munteanu și Mihai Axente rămân în arest preventiv

Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, și comisarul-șef Mihai Axente, din cadrul IGPR, rămân în arest preventiv, după ce magistrații Curții de Apel Iași au admis contestația făcută de procurorii DNA la decizia plasării celor doi ofițeri în arest la domiciliu, luată de judecătorii Tribunalului Vaslui. Cei doi ofițeri au fost arestați preventiv în luna decembrie a anului trecut, pentru fapte de corupție.

Iulian Munteanu a fost trimis în judecată, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (trei infracțiuni), dare de mită în formă continuată (două acte materiale), trafic de influență (trei infracțiuni, din care una în formă continuată), cumpărare de influență, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (trei infracțiuni), instigare la abuz în serviciu (11 infracțiuni), fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals material în înscrisuri oficiale (cinci infracțiuni), fals intelectual și instigare la fals intelectual (două infracțiuni).

În același dosar, ofițerul Mihai Axente din cadrul IGPR este acuzat de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), nerespectarea regimului armelor și munițiilor și instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În aceeași cauză au fost trimiși în judecată mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui , printre care fostul inspector-șef al instituției, Mihai Carp și fostul șef al Serviciului Rutier Vaslui, Ioan Vârlan.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”