Vaslui: Ofițerii Iulian Munteanu și Mihai Axente rămân în arest preventiv

Fostul șef al Biroului Rutier Vaslui, Iulian Munteanu, și comisarul-șef Mihai Axente, din cadrul IGPR, rămân în arest preventiv, după ce magistrații Curții de Apel Iași au admis contestația făcută de procurorii DNA la decizia plasării celor doi ofițeri în arest la domiciliu, luată de judecătorii Tribunalului Vaslui. Cei doi ofițeri au fost arestați preventiv în luna decembrie a anului trecut, pentru fapte de corupție.

Iulian Munteanu a fost trimis în judecată, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită (trei infracțiuni), dare de mită în formă continuată (două acte materiale), trafic de influență (trei infracțiuni, din care una în formă continuată), cumpărare de influență, abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit (trei infracțiuni), instigare la abuz în serviciu (11 infracțiuni), fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals material în înscrisuri oficiale (cinci infracțiuni), fals intelectual și instigare la fals intelectual (două infracțiuni).

În același dosar, ofițerul Mihai Axente din cadrul IGPR este acuzat de luare de mită în formă continuată (două acte materiale), nerespectarea regimului armelor și munițiilor și instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

În aceeași cauză au fost trimiși în judecată mai mulți polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui, printre care fostul inspector-șef al instituției, Mihai Carp și fostul șef al Serviciului Rutier Vaslui, Ioan Vârlan.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Verișoara lui Tătaru l-a impus ca administrator la Antibiotice SA, cu 2500 de Euro lunar, pe cumătrul ministru…

2 Citiți! Un singur cuvânt: Mafie!

3 Judecați voi / Justiției i-au trebuit 8 luni ca să stabilească cine rejudecă procesul familiei Cosma din Prahova…

4 Amănunte picante / Grupul de la Scroviștea / Ce s-a ales de oamenii lui Dragnea

5 Ce ironie, ce cârpă de om! / Iordache conduce ședința în care se vor îngropa toate legile anti-Justiție clocite …

recomandări

Te ia DNA: Cristian Poteras

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Grasul ăsta joacă super fotbal!