Vela: Doi cetăţeni din Neamţ au încălcat dispoziţiile de izolare la domiciliu; procurorul va decide pedeapsa

Vela: Doi cetăţeni din Neamţ au încălcat dispoziţiile de izolare la domiciliu; procurorul va decide pedeapsa

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat că doi cetăţeni din judeţul Neamţ au încălcat dispoziţiile de izolare la domiciliu şi că procurorul urmează să decidă pedeapsa care li se va aplica.

"Doi vânzători într-un magazin din judeţul Neamţ, proveniţi din China, care nu au respectat cele 14 zile de autoizolare la domiciliu... Au venit din China. Nu au fost pozitivi la verificare şi la tot ce a ţinut de evoluţia lor medicală. Trebuia să stea 14 zile în izolare la domiciliu. (...) Mâine o să aflu pedeapsa pe care a aplicat-o inspectoratul judeţean. Inclusiv poze, care au fost puse la dispoziţia DSP şi IPJ de către cei care au fost interesaţi. (...) Este documentat cazul cu probe şi procurorul va decide pedeapsa. Este prevăzută de Codul penal", a arătat ministrul, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la sediul MAI.

El a menţionat că acest caz a fost prezentat în cadrul videconferinţei şi că fapta ar intra sub incidenţa Codului penal, art. 352, iar cei doi riscă închisoare sau amendă, în funcţie de gravitatea faptei.

Vela a menţionat că în cadrul şedinţei Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă au fost adoptate o serie de măsuri pentru combaterea coronavirusului, precum instituirea carantinei pentru persoanele care sosesc din localităţi care au fost anunţate ca focare de coronavirus şi autoizolarea la domiciliu pentru persoanele din zonele care sunt declarate cu risc din Italia.

"Izolarea este pentru cei care vin din zonele în care există focare de infecţie. Cealaltă metodă, autoizolarea la domiciliu, este pentru cei care vin din regiunile respective, care nu sunt puse sub restricţionare", a explicat ministrul. AGERPRES/ (A - autor: Irinela Vişan, editor: Antonia Niţă, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cel mai prost interlop din România! / El este dobitocul arestat după ce și-a uitat pistolul în cabina de p…

2 Așa o fi?

3 Se strânge lațul / Live Science: Cercetătorii au recuperat secvențe genetice ale coronavirusului șterse în secre…

4 VIDEO Faza asta este de la Galați...

5 Teodorovici, în corzi! / OLAF investighează cum a cheltuit România miliardul de euro pentru Delta Dunării