Victor Becali, la ieşirea din penitenciar: Am făcut 95% din pedeapsă; probabil că trebuie să facă cineva puşcărie

Victor Becali, la ieşirea din penitenciar: Am făcut 95% din pedeapsă; probabil că trebuie să facă cineva puşcărie

Fostul impresar Victor Becali a declarat joi, la ieşirea din Penitenciarul Jilava, că a făcut 95% din pedeapsă, dar "probabil că trebuie să facă cineva puşcărie".

"Pentru mine (a fost - n.r.) o perioadă grea. Mi se pare că am avut vreo 50 de zile, deci nu mi s-a făcut niciun mare serviciu, toată lumea a făcut 50-55% din pedeapsă, eu - 95% din pedeapsă, dar probabil că trebuie să facă cineva puşcărie. Dacă toţi bărbaţii ţării ăsteia fug de justiţie (...), fac eu, face Borcea, nu e o problemă", a spus Becali.

El a susţinut că va avea de acum încolo viaţa sa normală, pe care a avut-o şi înainte de încarcerare.

Becali consideră că orice i se întâmplă cuiva în viaţă reprezintă o experienţă, însă, în opinia sa, cea a detenţiei nu este "prea plăcută".

Întrebat de jurnalişti privind condiţiile din penitenciar, el a răspuns: "Şi pentru gardieni condiţiile sunt la fel, nu sunt mai bune decât ale deţinuţilor. Asta este, acum ce să facem? Am ajuns aici, ne ducem crucea, ne facem pedeapsa".

În ceea ce priveşte fotbalul, Victor Becali a spus că nu îl interesează.

Întrebat de gazetari cum vede decizia luată în cazul său, el a declarat: "Timpul o să demonstreze, vedeţi ce se spune pe la televizor, ce vorbesc oamenii despre ce s-a întâmplat. (...) Au spus foşti directori de servicii secrete, nu eu am spus, eu nu ştiu".

Tribunalul Ilfov a decis definitiv joi eliberarea condiţionată din închisoare a fostului impresar Victor Becali, care executa la Penitenciarul Jilava o pedeapsă de patru ani şi opt luni de închisoare primită în dosarul transferurilor de fotbalişti.

Tribunalul Ilfov a respins contestaţia DNA şi a menţinut decizia de eliberare pronunţată pe 21 noiembrie 2017 de Judecătoria Sectorului 4.

Victor Becali a fost condamnat în martie 2014 la patru ani şi opt luni de închisoare în dosarul transferurilor, alături de alţi şapte reprezentanţi ai fotbalului românesc. În prezent, doar Cristian Borcea se mai află în detenţie, restul fiind eliberaţi condiţionat.

Potrivit DNA, faptele săvârşite de cei opt oameni din fotbal au provocat un prejudiciu total de aproape 1,5 milioane de dolari în dauna statului şi de peste 10 milioane de dolari în dauna a patru cluburi de fotbal, o parte dintre banii obţinuţi din transferuri fiind "spălaţi" prin intermediul unor firme off-shore.

Victor Becali mai are o condamnare de cinci ani şi opt luni închisoare în dosarul mituirii fostei judecătoare Geanina Terceanu, însă decizia în acest caz nu este definitivă. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bă, ghiolbanilor din fruntea Ro, citiți asta! / Emerging Europe: Maia Sandu e pe punctul de a deveni cel mai put…

2 A fost sau nu Firea amanta lui Tăriceanu? I-a spart casa fostului soț, Răsvan?

3 Explodează alcovul bucureștean? / „Vă fac de panaramă, bolnavele Bucureștiului! Se f...teau la show! Are HIV… a …

4 Proasta pusă de PNL pleacă din TVR cu scandal / Imbecila a sigilat biroul, de parcă ar fi de la mă-sa! / Cealaltă,…

5 Ro a rămas țara P.C.R. / Fiul cel mare al rectorului Tudorel Toader, un dobitoc, este unicul candidat pentru un …