VIDEO 1 Decembrie/Mii de persoane, la parada militară de la Alba Iulia

VIDEO 1 Decembrie/Mii de persoane, la parada militară de la Alba Iulia

Mii de persoane au asistat, miercuri, la Alba Iulia, la parada militară, principalul punct de atracţie al manifestărilor prilejuite de Ziua Naţională a României în acest oraş.

După ce în 2020 Alba Iulia s-a aflat în carantină, oamenii s-au bucurat că în acest an au putut participa la cel mai aşteptat moment din programul manifestărilor organizate de Ziua Naţională. Participanţii au purtat, cu mici excepţii, mască de protecţie, dar, în condiţiile unui număr impresionant de persoane prezente, nu au putut să respecte şi distanţarea socială. Mulţi au asistat la eveniment din balcoanele blocurilor din zona Bulevardului 1 Decembrie 1918 sau chiar de pe câteva schele.



La paradă, care a durat o jumătate de oră, a fost prezent şi ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dâncu, precum şi şeful Statului Major al Apărării, general Daniel Petrescu.

Peste 550 de militari, constituiţi în nouă detaşamente de defilare pe jos, cărora li s-au alăturat nouă detaşamente de defilare cu mijloace terestre, de la vehicule de luptă Humvee ale Forţelor pentru Operaţii Speciale până la transportoare Piranha, au participat miercuri la parada de la Alba Iulia. AGERPRES/ (AS - autor: Marinela Brumar, editor: Cătălin Alexandru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia