VIDEO Arafat, DEMISIONEAZĂ, mincinos ordinar!

VIDEO Arafat, DEMISIONEAZĂ, mincinos ordinar!

Arafat, DEMISIONEAZĂ, mincinos ordinar! Raed Arafat pe Facebook: „Ce este trist insa este faptul ca, din dorinta de rating si de a iesi in fata, unii jurnalisti sunt dispusi sa foloseasca sentimentele si durerea unor parinti ca sa-si deserveasca interesul propriu si al institutiei pe care o reprezinta si a eventualilor sponsori care stau in spatele articolelor de denigrare pe care le publica, mai ales in preajma datei de 30 Octombrie.”

Adevărul este în filmarea de mai jos, Arafat, nu în amenințările tale cu care ai speriat toți idioții de guvernanți PSD:

Tatăl unui tânăr mort în Colectiv: Bănicioiu și Arafat au amenințat în Ministerul Sănătății, după ce au fost citați la Parchet. Au obținut documente

Preşedintele Asociaţiei Colectiv, Eugen Iancu, îl acuză de minciună pe Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, legat de intervenția din noaptea tragediei din clubul Colectiv și susține că acesta ar fi cerut documente din Ministerul Sănătății, după ce a aflat că a fost citat la Parchetul General.

Eugen Iancu este tatăl unei dintre cele 65 de victime ale incendiului din Colectiv și se numără printre cei care în urmă cu 3 ani au făcut plângere penală la Parchetul General pentru modul în care autoritățile au coordonat intervenția. Mai exact, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, și Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătății, sunt acuzați că au întârziat transferul răniților din Colectiv în afara țării și au susținut că "avem de toate" pentru a-i trata, chiar dacă România nu avea condiții pentru a îngriji astfel de pacienți.

"Sunt patru ani de când încerc să transmit, m-am luptat pentru acea plângere penală pentru că știam ce s-a întâmplat acolo. Au fost pompieri din cei prezenți cu care am vorbit, care au venit ei la mine și care mi-au povestit cu lacrimi în ochi, cerându-și iertare. În tot timpul ăsta, Raed Arafat a mințit, minte și va minți în continuare”, a afirmat Eugen Iancu la Digi 24, joi dimineață, după ce Libertatea a publicat imaginile ținute ascunse timp de 4 ani, din noaptea intervenției.

Eugen Iancu a spus că în plângerea penală a scris că intervenția de la clubul Colectiv "a fost un haos, nu a existat triere, nu a existat coordonare, nu a existat nimic” și a lansat acuzații grave la adresa SMURD.

"La 30 minute când primul rănit a ajuns prin propriile mijloace, deși avea mâinile foarte arse, la Spitalul Universitar habar nu avea nimeni de incendiu. S-au falsificat acte. Răniți care au ajuns cu mașinile proprii au fost trecuți și li s-au decontat bani SMURD, ca și cum ar fi ar fi ajuns cu mașinile SMURD, deși au martori că au fost aduși de prieteni”, a mai spus Iancu.

Președintele Asociației Colectiv a acuzat, de asemenea, că după ce au fost citați la Parchet Raed Arafat și Nicolae Bănicioiu ar fi cerut documente din Ministerul Sănătății.

"Poate cineva îl întreabă pe domnul Arafat, care nu știe nimic, ce a făcut în ultimele zile în Ministerul Sănătății, ce acte a cerut și ce acte a luat? La fel și Bănicioiu. S-au agitat foarte mult de când au primit citațiile. Au amenințat în Ministerul Sănătății și au cerut documente pe care nu trebuiau să le obțină. În primii doi ani, Augustin Lazăr a făcut tot ce s-a putut ca această plângere penală să nu meargă mai departe, din păcate procuratura a susținut”, a mai acuzat el, acuzându-l de minciună pe Arafat.

Marți, a fost audiat pentru prima dată în acest dosar Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Fostul ministru al Sănătății Nicolae Bănicioiu a fost citat pentru miercuri la audieri, fiind chemat pentru prima dată să dea explicații privind intervenția din seara incendiului din clubul Colectiv, la aproape patru ani de la tragedie. Bănicioiu nu s-a prezentat, însă, invocând motive personale.

Ministerul Sănătății a trimis recent Parchetului General, la solicitarea procurorilor, documente privind intervenția din clubul Colectiv, potrivit informațiilor HotNews.ro.

Dosarul privind intervenția medicală din clubul Colectiv este în lucru la Parchetul General de 3 ani. Mai exact, în noiembrie 2016, părinţii victimelor au depus o plângere penală la Parchet în care mai mulţi oficiali guvernamentali şi din sistemul de sănătate erau acuzaţi în legătură cu modul în care au intervenit autorităţile după incendiul din clubul Colectiv.

Ulterior, Parchetul General a deschis un dosar penal in rem pentru ucidere din culpă în formă agravată, abuz în serviciu şi neglijenţă în serviciu, privind intervenţia autorităţilor şi acordarea primelor îngrijiri medicale la locul incendiului, respectiv privind asistenţa medicală acordată acestor victime, împrejurările legate de posibile infecţii nosocomiale şi de acţiunile ori inacţiunile funcţionarilor publici în legătură cu transferul persoanelor vătămate la unităţi de spital din străinătate.

În dosarul principal, în 28 aprilie 2016, au fost trimişi în judecată patronii clubului - Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu, dar şi fostul primar Cristian Popescu-Piedone.




Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale