VIDEO Așa arată o fermă unde lucrează români, în Germania

VIDEO Așa arată o fermă unde lucrează români, în Germania

Imagini de la barăcile în care sunt cazaţi muncitorii români care lucrează la o fermă de sparanghel din Germania.
Imagini de la barăcile în care sunt cazaţi muncitorii români care lucrează la o fermă de sparanghel din Germania. (Screenshot - NDR)

Iată însă că, după mai multe reclamaţii privind condiţiile de cazare şi de muncă, o televiziune germană a făcut un reportaj despre condiţiile improprii în care angajatorul german îi ţine pe muncitorii români.

Într-un reportaj difuzat de televiziunea NDR se arată faptul că Departamentul de Sănătate din districtul Nienburg a constatat încălcări grave ale regulilor impuse pentru prevenirea infectării cu coronavirus, în timpul unei inspecţii la o fermă de sparanghel din Hoyerhagen, unde lucrează zeci de români, informează Monitorul Cluj.

Aici, muncitorii români sunt înghesuiţi în containere, fără măsuri minime de igienă, astfel că fermierul a primit termen până luni să organizeze noi spaţii de cazare pentru aproximativ 50 de lucrători la recoltare.


Spaţiul în care sunt cazaţi muncitorii români la o fermă de sparanghel din Germania. Patru paturi suprapuse, într-o încăpere de dimensiuni reduse.
Spaţiul în care sunt cazaţi muncitorii români la o fermă de sparanghel din Germania. Patru paturi suprapuse, într-o încăpere de dimensiuni reduse. (Screenshot - NDR)

 Totodată, raportul autorităţilor arată că reglementările de carantină nu au fost respectate şi că nu au fost implementate măsuri de igienă. Din acest motiv, autorităţile germane au impus şi controlul regulat de către poliţişti al autobuzelor care transportă muncitorii între locuinţă şi fermă.

Fermierul a încercat să dea vina pe autorităţi pentru situaţia creată. El a declarat la NDR 1 Niedersachsen că autorităţile ar fi trebuit să-l informeze mai bine cu privire la măsurile pe care trebuia să le ia pentru cazarea muncitorilor. El a dat însă asigurări că va implementa cerinţele şi va asigura o cazare adecvată.

Materialul video aici.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

4 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

5 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…