VIDEO Așa arată o fermă unde lucrează români, în Germania

VIDEO Așa arată o fermă unde lucrează români, în Germania

Imagini de la barăcile în care sunt cazaţi muncitorii români care lucrează la o fermă de sparanghel din Germania.
Imagini de la barăcile în care sunt cazaţi muncitorii români care lucrează la o fermă de sparanghel din Germania. (Screenshot - NDR)

Iată însă că, după mai multe reclamaţii privind condiţiile de cazare şi de muncă, o televiziune germană a făcut un reportaj despre condiţiile improprii în care angajatorul german îi ţine pe muncitorii români.

Într-un reportaj difuzat de televiziunea  NDR  se arată faptul că Departamentul de Sănătate din districtul Nienburg a constatat încălcări grave ale regulilor impuse pentru prevenirea infectării cu coronavirus, în timpul unei inspecţii la o fermă de sparanghel din Hoyerhagen, unde lucrează zeci de români, informează  Monitorul Cluj .

Aici, muncitorii români sunt înghesuiţi în containere, fără măsuri minime de igienă, astfel că fermierul a primit termen până luni să organizeze noi spaţii de cazare pentru aproximativ 50 de lucrători la recoltare.

  Spaţiul în care sunt cazaţi muncitorii români la o fermă de sparanghel din Germania. Patru paturi suprapuse, într-o încăpere de dimensiuni reduse.
Spaţiul în care sunt cazaţi muncitorii români la o fermă de sparanghel din Germania. Patru paturi suprapuse, într-o încăpere de dimensiuni reduse. (Screenshot - NDR)

 Totodată, raportul autorităţilor arată că reglementările de carantină nu au fost respectate şi că nu au fost implementate măsuri de igienă. Din acest motiv, autorităţile germane au impus şi controlul regulat de către poliţişti al autobuzelor care transportă muncitorii între locuinţă şi fermă.

Fermierul a încercat să dea vina pe autorităţi pentru situaţia creată. El a declarat la NDR 1 Niedersachsen că autorităţile ar fi trebuit să-l informeze mai bine cu privire la măsurile pe care trebuia să le ia pentru cazarea muncitorilor. El a dat însă asigurări că va implementa cerinţele şi va asigura o cazare adecvată.

Materialul video  aici .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…