VIDEO Așa fac rușii cu răniții?/„Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

VIDEO Așa fac rușii cu răniții?/„Comandantul de batalion îl împușcă mortal”

Comandanții ruși își ucid propriii soldați răniți în loc să-i recupereze de pe câmpul de luptă pentru tratament, au dezvăluit chiar membri ai trupelor lui Putin.

Un locotenent-colonel a fost acuzat că a împușcat personal mai mulți militari răniți. Dezvăluirile au loc în contextul în care investigațiile din Bucea au dezvăluit că 650 de civili au fost împușcați, ceea ce demonstrează că au fost executați de ruși, potrivit poliției ucrainene.

Însă barbaria lor nu este îndreptată doar către ucraineni, deoarece rușii au vorbit despre uciderile brutale ale propriilor forțe în rândurile lor. Mai mulți soldați capturați au povestit că un comandant a întrebat un soldat dacă mai poate merge după ce fusese rănit, iar când bărbatul a răspuns că nu poate, ofițerul l-a ucis pe loc. Relatarea înfiorătoare vine de la tineri ofițeri de informații ai armatei ruse, capturați de ucraineni.

Aceștia sunt arătați vorbind într-un videoclip realizat de jurnalistul ucrainean Volodimir Zolkin, care a făcut o cronică despre captivii ruși pentru Open Media Ukraine. Un soldat a povestit cum comandanții își „eliminau răniții”, potrivit Daily Mail .

Întrebat de Zolkin ce a vrut să spună, rusul capturat a spus: „Pur și simplu...un soldat rănit stă întins la pământ, iar comandantul unui batalion îl împușcă mortal”. Un alt soldat a afirmat că „a împușcat patru sau cinci așa".

Nu se înțelege din videoclip unde anume în Ucraina a avut loc presupusa împușcare a soldaților răniți de către comandantul lor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...