VIDEO Coronavirus/ Orban: Vom decide luni să reintroducem restricţii pentru ţările care au nivel de infectare superior

VIDEO Coronavirus/ Orban: Vom decide luni să reintroducem restricţii pentru ţările care au nivel de infectare superior

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va decide, luni, reintroducerea de restricţii pentru ţările care au un nivel de infectare superior cu noul coronavirus în ultimele 14 zile în comparaţie cu situaţia din România, a anunţat premierul Ludovic Orban.


"Nu am mai actualizat situaţia ţărilor, pentru că la nivel european a fost o dezbatere şi am aşteptat să se ia o decizie la nivel european privind modalitatea unitară de respectare, de introducere a măsurilor privind deplasările în cadrul Uniunii Europene între ţări. Nu s-a luat o decizie, din acest motiv vom decide, luni, în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, să reintroducem restricţii pentru ţările care au nivel de infectare superior pe ultimele 14 zile nivelului din România", a explicat premierul.

El a spus că restricţiile vor fi "nuanţate" pentru cei care vor veni în România.

"Aceste restricţii vor fi mai nuanţate pentru cei care vin în România şi stau în România o perioadă de maximum trei zile. Nu se va impune obligaţia carantinării dacă vin cu test COVID negativ efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în ţară. Dacă vor să stea mai mult de trei zile, vor avea la dispoziţie două variante - carantină pe 14 zile; în cazul în care doresc să nu stea în carantină 14 zile, în a cincea zi vor avea posibilitatea de efectuare a testului iar în cazul în care testul este negativ, la momentul primirii testului negativ vor putea ieşi din carantină", a arătat Orban. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...