VIDEO Momentul când două avioane Wizz se ciocnesc pe Aeroportul din Suceava

VIDEO Momentul când două avioane Wizz se ciocnesc pe Aeroportul din Suceava

​​Două aeronave ale companiei Wizz Air care se aflau pe pista Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava s-au ciocnit ușor, marți după-amiază, aripa unui avion lovind partea din spate a celuilalt, scrie Monitorul de Suceava . Primele informații arată că nu există victime.

Momentul cand doua avioane Wizz se ciocnesc pe Aeroportul din SuceavaFoto: Captura video

Unul dintre avioane urma să decoleze spre Dortmund. Pasagerii aeronavei spre Germania au fost debarcați.

Comunicatul Aeroportului „Ștefan cel Mare” din Suceava:

  • „Astăzi, 14 martie 2023, a avut loc un incident de aviație pe platforma de îmbarcare/debarcare a Aeroportului „Ștefan cel Mare-Suceava”.
  • Incidentul a constat în atingerea usoară a două aeronave ale companiei Wizz Air. Pasagerii care urmau să zboare spre Dortmund au fost debarcați în siguranță, înregistrându-se doar pagube materiale”.

Directorul aeroportului din Suceava a declarat la Antena 3 că este posibil ca incidentul să se fi produs dintr-o eroare, fie a celor care dirijau aeronava, fie a pilotului avionului aflat în mișcare.

  • Aeronavele vor rămâne la sol și se vor urma procedurile legale. Este foarte posibil să fie o eroare a celor care au dirijat aeronava, dar poate fi și vina pilotului”, a declarat directorul aeroportului din Suceava, Ioan Măriuță, într-o intervenție telefonică la Antena 3.

Potrivit directorului Aeroportului Suceava, Ioan Măriuța, una dintre aeronave staționa pe platforma de îmbarcare/debarcare, în timp ce cealaltă efectua un viraj spre dreapta în timp ce se pregătea să decoleze de la Suceava spre Dortmund.

Conform BoardingPass.ro , în incident au fost implicate două avioane Airbus A320 care urmau să opereze zborurile din Suceava spre Dortmund și Londra. Astfel, avionul înmatriculat 9H-WBV a lovit ușor cu vârful aripii ampenajul Airbusului A320 înmatriculat HA-LWZ.

În avionul care urma să opereze zborul Suceava - Dortmund se aflau 174 de pasageri.

Ioan Măriuța a mai spus că pasagerii se află în aerogară și se așteaptă decizia operatorului aerian care ar urma să trimită un alt avion.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina