VIDEO Oros, despre situaţia plăţilor în agricultură: În 7 zile, am reuşit să autorizăm la plată peste 72% dintre fermieri

VIDEO Oros, despre situaţia plăţilor în agricultură: În 7 zile, am reuşit să autorizăm la plată peste 72% dintre fermieri

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a declarat că în decurs de o săptămână ministerul a reuşit autorizarea la plată a peste 72% dintre fermieri, respectiv a 602.306 fermieri din totalul de 830.898.
 


"Domnule prim-ministru, începând cu data de 16 octombrie am demarat plata acestor avansuri, iar în doar şapte zile am reuşit să autorizăm la plată peste 72% dintre fermieri, 602.306 fermieri din totalul de 830.898 de fermieri. Această procedură se derulează până în 30 noiembrie 2020. Speranţa noastră este că o să finalizăm mult mai repede", a declarat Adrian Oros, joi, întrebat de premier în şedinţa de guvern care este situaţia plăţilor în agricultură.

Ministrul a precizat în context că vineri se încheie termenul de depunere pentru "măsura 21 - Sprijin temporar cu caracter excepţional, acordat fermierilor care au fost afectaţi în mod deosebit de evoluţia COVID".

"Este vorba de o măsură prin care sprijinim sectorul zootehnic, dar şi sectorul vegetal, iar cuantumul sumelor este de 150 de milioane euro bani europeni, schemă aprobată de Comisie. Mâine este ultima zi de depunere, s-au înscris peste 100.000 de fermieri. Vom face controlul administrativ şi în următoarele săptămâni vom demara şi aici plăţile", a mai afirmat Oros. AGERPRES/ (A,AS - autor: Daniel Florea, editor: Mihai Simionescu, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cică Stroe „chiloțarul” s-ar da la vitrega lui Vela

2 Gâdea a plecat subit din emisiune, luni seară, spunând că îi este rău / O fi intrat și la Antena 3?

3 Tudose, umilit de primarii PSD, la Iași!

4 „Ești o curvă, mi-ai furat bărbatul! Știu că acum este la tine și v-o trageți” / Caz stupefiant în Capitală. Soț…

5 Păduchele din frunte / Ghiță, în coasta președintelui Vucic la înmormântarea patriarhului Serbiei